Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Νέα Ιωνία: Αντιδράσεις καταστηματαρχών για τα έργα στην Ηρακλείου εν μέσω εκπτώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από ιδιοκτήτες μαγαζιών για τα έργα επί της λεωφόρου Ηρακλείου (24-27/1), οι οποίοι είδαν τα μαγαζιά τους εν μέσω εκπτώσεων, να έχουν περιορισμένη πρόσβαση λόγω εργασιών εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου η πρόσβαση στα πεζοδρόμια και κατ’ επέκταση στις βιτρίνες των καταστημάτων ήταν δύσκολη έως αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οικονομικά τα μαγαζιά εκείνες τις μέρες. Παράλληλα, η σκόνη από τις εργασίες της εταιρείας για την τοποθέτηση των οπτικών ινών, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες μέρες των εργασιών υπήρξε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της λεωφόρου Ηρακλείου, καθώς περιορίστηκε η διέλευση των αυτοκινήτων σε μία λωρίδα, με αποτέλεσμα να “βουλιάξει” η Ν. Ιωνία από τον όγκο των οχημάτων.

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην διέλευση αναπήρων αφού ουσιαστικά δεν υπήρχε πεζοδρόμιο για κάποιες μέρες, με συνέπεια η διέλευση τους να γίνεται αποκλειστικά από την μία λωρίδα του δρόμου που ήταν κατειλημμένη από τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, η κατάσταση κινδύνευσε να ξεφύγει κάποια στιγμή, όταν αγανακτισμένοι καταστηματάρχες ζήτησαν τον λόγο από τους υπαλλήλους της εταιρείας για την χρονική περίοδο που επιλέχθηκε να γίνουν οι εργασίες, με τους τελευταίους να απαντούν ότι η άδεια έχει δοθεί από τον Δήμο για την συγκεκριμένη περίοδο.

“Κάθε κομμάτι που κλείνουν για τα έργα δυσχεραίνει τις πωλήσεις των καταστημάτων” δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης επί της Ηρακλείου και συμπλήρωσε “θα μπορούσαν να γίνουν τα έργα μία άλλη περίοδο προκειμένου να μη επηρεάσουν αρνητικά την λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω εκπτώσεων, σε έναν δρόμο που βρίσκεται ο κύριος όγκος των εμπορικών καταστημάτων της Ν. Ιωνίας».

Η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Ν. Ιωνίας, κα Αγγελική Σακκαλόγλου, μίλησε στον Χ-Τύπο για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή απαγόρευσε δια ροπάλου να πραγματοποιηθούν τα έργα τον Δεκέμβριο που αρχικά είχε ζητήσει να γίνουν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ενώ επισήμανε ότι η Δήμαρχος κα Θωμαΐδου εποπτεύει στενά οποιοδήποτε έργο γίνεται στην περιοχή προκείμενου να μην υπάρξει οποιαδήποτε ζημία για τον Δήμο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-Τύπο: «Η εταιρεία μας είχε ζητήσει να κάνει την συγκεκριμένη εργασία τον Δεκέμβριο, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η κα Θωμαΐδου απαίτησε να μην γίνει τότε και προσπάθησε να το καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορούσε. Η Δήμαρχος παρακολουθεί στενά τις εργασίες, σε περίπτωση που γίνει κάποια ζημιά και είναι σε συνεχή επαφή με τους προϊσταμένους τους. Οι παρεμβάσεις της Δημάρχου είναι στο 90% της δουλειάς τους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες μας και δεν πρέπει να αμφισβητείται είναι ότι η Δήμαρχος εποπτεύει στενά οποιαδήποτε εργασία γίνεται στην Ν. Ιωνία. Η παρακολούθηση είναι συνεχής και αέναη, με στόχο να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζωή των πολιτών της Ν. Ιωνίας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ