Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Με 42 εκατ. ευρώ υποδέχεται το 2022 ο Δήμος Νέας Ιωνίας – Ψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης για τον Προϋπολογισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για το 2021 και με μια ποικιλία σημαντικών θεμάτων για την πόλη.

Από αυτά ξεχώρισε φυσικά η 8η Αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού, με την οποία ο Δήμος μπαίνει δυναμικά στο 2022 στοχεύοντας σε πάγιες επιλογές και έργα που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια κορυφαία από αυτοδιοικητικής πλευράς διαδικασία και αποτελεί βασικό εργαλείο διοίκησης απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου αλλά και την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής».

Συνέχισε επίσης τονίζοντας ότι «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το αποτέλεσμα μιας καθορισμένης θεσμικά στόχευσης που ενσωματώνει γνώμες και προτάσεις των φορέων της πόλης μας, καθώς και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και συμμετείχαν εποικοδομητικά στη διαμόρφωσή του».

«Ο προϋπολογισμός ως προς το σκέλος των δαπανών έχει ανελαστικό χαρακτήρα ενώ και εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις αναπτυξιακές και κοινωνικής μέριμνας. Βέβαια το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων για την αυτοδιοίκηση είναι πάγιο αίτημα των ΟΤΑ, το γνωρίζουμε όλοι και πρέπει να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα δημοτικά μας συμβούλια για την οικονομική αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία των Δήμων μας» συμπλήρωσε.

 

Στόχος η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων

Σε μια όχι και τόσο αναπάντεχη εξέλιξη, η πρόταση της διοίκησης για τον Προϋπολογισμό πέρασε με τις ψήφους σύσσωμης της δημοτικής αρχής, χωρίς ωστόσο να κερδίζει τις… καρδιές και τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκαν συγχαρητήρια στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για τη μελέτη και το συντονισμό τους στη διαμόρφωση του σχεδιασμού.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της απόφασης, ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε περιλαμβάνει 42 εκατ. ευρώ, για έσοδα και έξοδα του Δήμου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια διαφανή διαχείριση η οποία περιλαμβάνει πολλές μελέτες.

Φυσικά, σε πρώτο πλάνο στις μελέτες αυτές βρίσκεται η σύνταξη και προετοιμασία φακέλων για διεκδίκηση πόρων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων όπως είναι το ΕΣΠΑ, ο “Φιλόδημος”, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και το “Πράσινο Ταμείο”, όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2021 ο Προϋπολογισμός προσδιορίστηκε σε λιγότερα από 39 εκατ. ευρώ (λόγω κρατήσεων και δαπανών του Δήμου), γεγονός που προμηνύει ένα αρκετά ευοίωνο μέλλον για την πόλη όσον αφορά τα εκτελούμενα έργα της φετινής χρονιάς.

Η Δήμαρχος κλείνοντας, όπως προσωπικά και δημόσια έχει δεσμευτεί, υπενθύμισε αυτό που και προεκλογικά στήριζε, πως ως Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προάγει το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι πολιτικοί τακτικισμοί δεν εξυπηρετούν το «κοινό καλό» και είναι μακριά από τη δική μου τουλάχιστον πολιτική πρακτική. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, χαρά και δημιουργική συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, για μια καλύτερη Νέα Ιωνία το 2022!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ