Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον απαιτούμενο σεβασμό και την υπερηφάνεια εορτάστηκε στη Νέα Ιωνία η ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821, επέτειος υψηλών συμβολισμών και μηνυμάτων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, ενώ τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Φιλόλογος και Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας, στον πλήρως εξωραϊσμένο και αισθητικά αναβαθμισμένο χώρο. Το στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας κατέθεσε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τιμώντας με ανάλογη ενδυματολογική επιλογή, την ιστορική Κόνιτσα, πλαισιωμένη από τέσσερις νέες και νέους που έφεραν παραδοσιακές φορεσιές του Μοριά και της Ρούμελης και οπλισμό της εποχής. Η τελετή ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο νεκρών από τον τρομπετίστα Σπύρο Ζαρδά, τη τήρηση σιγής ενός λεπτού και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κουλούρης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας», Αθανάσιος Αποστολόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής η Βάνα Παπαδοπούλου, εκ μέρους της Β’ βάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ο Μιλτιάδης Καναβός, εκ μέρους της Α’ βάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης Β’ Αθήνας η Αρχοντούλα Νικολάου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ