Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Με απολογισμό και βραβεύσεις η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτά του και σε αντίθεση με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, οι πολυάριθμοι φίλοι του Κέντρου, τίμησαν με την παρουσία τους την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα του Αντιπροέδρου Χρήστου Χατζηϊωάννου που έδωσε την σκυτάλη στην Παραδοσιακή Χορωδία του ΟΠ.Α.Ν. να μας ψάλει κάλαντα από διάφορες περιοχές, με τον μαέστρο Βαγγέλη Σαραντίδη.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου, που έκανε ένα απολογισμό των δράσεων του Κέντρου στη χρονιά που πέρασε και μεταξύ άλλων είπε : «…..Άλλη μια χρονιά έφυγε, ολοκληρώνοντας για το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ένα κύκλο 15 ετών από την ίδρυσή του. Κάθε χρονιά που έρχεται πιστεύω ότι είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Δεν το λέω εγώ. Μας το λένε όλοι οι άλλοι, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλα σε όλη τη χώρα.
Αν το 2017 σημαδεύτηκε από το 8ο Συμπόσιο που είχε θέμα: “Λίγο πριν την 100/ετία. Πώς και γιατί οι ΄Ελληνες υπέστησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας τους” το 2018 σημαδεύτηκε από τις εκδόσεις και την παρουσία μας ως ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. έξω από το φυσικό μας χώρο, την Ν. Ιωνία. Όλα αυτά θα τα δούμε σε λίγο μέσα από φωτογραφίες και εικονιστικό υλικό, αφού μια φωτογραφία αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις.
Ιδιαίτερη βέβαια μνεία πρέπει να γίνει και για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς μας. ΄Ηδη φτάσαμε τους 5. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και προχωράμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που φέτος απαρτίζονταν από 5 εξαιρετικές κυρίες. Τις κυρίες Καλλιόπη Στεριάδου, Μυρτώ Τσαούση, Αθηνά Κοβάνη, Ζαχαρούλα Καραβά και Ελένη Μαργαρίτου.
Ένα άλλο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι η αναγνώρισή μας και συμμετοχή μας σε 2 ντοκυμαντέρ την χρονιά που μας πέρασε…»

Μετά το τέλος της ομιλίας του, προβλήθηκαν δεκάδες φωτογραφίες από όλες τις δραστηριότητες του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. την χρονιά που μας πέρασε και video από την εκδήλωση της 9ης Δεκεμβρίου 2018 για τα 95 χρόνια, από την ίδρυση της πόλης.
Στη συνέχεια η Καλλιόπη Στεριάδου διάβασε το Πρακτικό της Επιτροπής Αξιόλογησης του 5ου λογοτεχνικού διαγωνισμού ενηλίκων για τη συγγραφή δοκιμίου με θέμα «Η Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία» που απένειμε το Α΄ Βραβείο στην συγγραφέα Ειρήνη Κατσίπη-Σπυριδάκη, ενώ η Γκέλυ Σακαλόγλου ανέγνωσε το βιογραφικό της συγγραφέως.
Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης απένειμε τιμητική πλακέτα στην συγγραφέα Ειρήνη Κατσίπη – Σπυριδάκη που στην ομιλία της ευχαρίστησε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για την βράβευσή της, αλλά και για το έργο που επιτελεί.
Η Παρασκευή Καλογεράκη, web designer, παρουσίασε στη συνέχεια την νέα ιστοσελίδα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Πρόκειται για responsive δυναμική πλατφόρμα τεχνολογίας αιχμής, περιλαμβάνει επιλεγμένο ψηφιακό τεκμηριακό υλικό για την βιωματική προσέγγιση των χρηστών, ενώ διαθέτει σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους χρήστες (ηλεκτρονικό αίτημα ξενάγησης στα μουσεία, αίτηση επιστημόνων για το Ιστορικό Αρχείο, λίστα συνδρομητών (newsletter) κ.λπ.) Η νέα ιστοσελίδα θα είναι στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού από το τέλος Ιανουαρίου 2019, προσβάσιμη αυτόνομα μέσω του domain kemipo-neaionia.gr αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία της πίτας από τον αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μέντη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και τις ευχές που απηύθυναν κατά τα καθιερωμένα οι : Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλιαν Αθυμαρίτου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» Παν. Μανούρης, η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» Δέσποινα Θωμαϊδου, ο αντιπρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτηρίου, Στέφανος Τσερπάνης, η Χρυσάνθη Αθηνάκη εκ μέρους των συλλόγων της Ν. Ιωνίας και η τιμώμενη συγγραφέας Ειρήνη Κατσίπη-Σπυριδάκη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ