Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

“Μανιφέστο με αοριστιολογίες” χαρακτηρίζει η “Δημιουργία αλληλεγγύη” το κάλεσμα της Δέσποινας Θωμαΐδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση “κεραυνός” από την παράταξη Δημιουργία αλληλεγγύη “έπεσε” λίγο πρίν την ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, σε απάντηση στην επιστολή-κάλεσμα συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων από την νεοεκλεγήσα δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαίδου. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “διακίνιση μανιφέστου αοριστιολογιών” για το “θεαθήναι” παραμονές της ορκωμοσίας, αλλά και ότι ποτέ δεν έγινε στην παράταξη “Δημιουργία αλληλεγγύη”, πρόσκληση για διάλογο.

Η ανακοίωνση έχει ως εξής:

“Οι προσχηματικές προσκλήσεις για συνεργασία και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν “χτίζουν” υγιείς συνέργειες παρατάξεων

Παραμονή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία, με μία άνευ προηγουμένου (μέσω Τύπου) ανακοίνωσή της, η νέα Δήμαρχος απηύθυνε μία γενικόλογη και αόριστη πρόσκληση στις παρατάξεις για δήθεν προγραμματική σύγκλιση.

Επειδή ακόμα και η παρωδία έχει όρια, θέλουμε να την ενημερώσουμε ότι οι Δημοτικές Αρχές που ενδιαφέρονται ειλικρινά για ευρύτερες συνεργασίες σε θέματα που αφορούν την διοίκηση, διαβουλεύονται επί προγραμματικών θέσεων ουσίας με τις παρατάξεις που εκλέχτηκαν στους Δήμους. Βέβαια, στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν προσυμφωνημένα οφίτσια, ούτε γίνονται στο παρασκήνιο προσπάθειες υφαρπαγής Δημοτικών Συμβούλων. Φυσικά όποιος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της πόλης με ευρύτερη συναίνεση δεν διακινεί μανιφέστα μέσω Τύπου, για το θεαθήναι παραμονές της ορκωμοσίας του.

Δηλώνουμε σθεναρά και δημόσια ότι ως Πλειοψηφούσα Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με 15 Δημοτικούς Συμβούλους , ουδέποτε λάβαμε πρόσκληση για διάλογο από την κα Θωμαΐδου, που δήθεν κόπτεται όψιμα για το “κοινό καλό”. Έχουμε αποδείξει με την πορεία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ξέρουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης. Με διαφάνεια όμως και ψήφο ευθύνης. Χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και συναλλαγές θέσεων.

Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα Δήμαρχος να καταλάβει έγκαιρα πως οι Ιωνιώτες δεν τρώνε κουτόχορτο και τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά ως παράταξη δεν σκοπεύουμε να βοηθήσουμε κανέναν να τους ταΐσει. Δεν το πράξαμε ούτε προεκλογικά και ασφαλώς δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε και τώρα.

Αν παρ’ ελπίδα όμως, κάποιος νοιάζεται για το “κοινό καλό” που αναφέρει το μανιφέστο αοριστολογιών της κας Θωμαΐδου, θα δηλώσουμε και πάλι παρόντες, αφού η διαδρομή μας έχει αποδείξει πως εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον της πόλης. Χωρίς καν να ζητάμε ανταλλάγματα και εξουσίες. Σωσίβιο όμως και άλλοθι σε προσυμφωνημένες συναλλαγές εξουσιών δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανένα.

Συνιστούμε στην κ. Θωμαΐδου, έστω και τώρα, να λειτουργήσει θεσμικά και όχι κρυφά και υπόγεια, όπως έπραξε προ των εκλογών.”

Επιστολή της κας Δέσποινας Θωμαΐδου

Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στις δημοτικές παρατάξεις κάνει η Δέσποινα Θωμαΐδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ