Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ψήφισμα για τις διώξεις δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος με αφορμή το γεγονός της κλήσης  σε  έγγραφη απολογία 27 συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής, επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν την προσφυγή 34 εργαζομένων στον παραπάνω Δήμο, σε ό,τι αφορά τη μετατροπή των εργασιακών τους συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ν, Ιωνίας καταδικάζει την απαράδεκτη κλήση σε έγγραφη απολογία, «για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου» που εστάλη από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σε απολογία  επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο Δήμος  Αγίου Δημητρίου με δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ συνδέονται με το Δήμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, και εντάσσονται στο τακτικό προσωπικό του Δήμου.

Η ένταξη των εργαζομένων αυτών στο τακτικό προσωπικό του Δήμου θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου, με αντίκτυπο στην καθημερινότητα των υπολοίπων εργαζομένων και των δημοτών.

 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου όπως και όλων των Δήμων, στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είμαστε αντίθετοι με το καθεστώς εργασιακής ομηρίας που υπάρχει στους Δήμους με ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων.

 

Απαιτούμε να ανακληθούν εδώ και τώρα:

 

-Η κλήση σε απολογία των δημοτικών συμβούλων.

-Οι αιτήσεις αναίρεσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά των δικαστικών αποφάσεων που εντάσσουν τους 34 εργαζόμενους στο τακτικό προσωπικό του Δήμου και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ   ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κ.ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ. ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε.ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ