Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για επιπλέον μέτρα προστασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για επιπλέον μέτρα προστασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας.

Στο κείμενο αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Από την αρχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές διεκδικούν και απαιτούν να ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή λειτουργία σχολείων, σχολών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση, όλο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, δεν υιοθέτησε ούτε ένα μέτρο των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και των γονιών, γιατί, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θεωρεί την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος, ένα κόστος που προσπαθεί να το περιορίσει, προκειμένου να ικανοποιήσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ακόμα και τώρα, που ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων και η υπερμετάδοση της μετάλλαξης «Ο» καθιστούν αυτό το άνοιγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Η λειτουργία βέβαια των βρεφονηπιακών σταθμών στηρίζεται στα περίφημα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Πρωτόκολλα, που υγειονομικά απέχουν από την πραγματικότητα των χώρων αυτών, υποβαθμίζουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο, δεν διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία τους και μεταφέρουν την ευθύνη αποκλειστικά στους παιδαγωγούς και τους άλλους εργαζομένους, οι οποίοι σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να εκτελούν χρέη και νοσηλευτών!

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης απαιτείται Rapid test για να επιστρέψει ένα παιδί μετά από ασθένεια στο σχολείο του. Όμως, για τους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχουν σχετικά πρωτόκολλα, οπότε δεν διενεργείται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού. Αν οι γονείς θέλουν να κάνουν Rapid test στο παιδί τους είναι αναγκασμένοι να το πληρώσουν σε ιδιωτικό κέντρο, καθώς η συγκεκριμένη εξέταση δεν προβλέπεται γι’ αυτές τις ηλικίες κι έτσι δεν πραγματοποιείται σε δημόσιες δομές.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση, αλλά και o Δήμος (μιας και διαθέτει ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο από τις κρατικές επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας), επιβάλλεται εδώ και τώρα:

Α) Να προγραμματίσουν μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ και σταθερή εβδομαδιαία ιχνηλάτηση για όλους τους εργαζομένους και τους μικρούς μαθητές, ώστε να παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοιχτοί και να μη μετατραπούν σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού.

Β) Να δίνονται δωρεάν μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του Δήμου, για τους εργαζομένους που σήμερα πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς και όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής τους Προστασίας.

Γ) Έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργαζομένους.

Δ) Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους και εργαζόμενες βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους και όσες βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους και όσες πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος.

Ε) Να μετατραπεί η σύμβαση της παιδιάτρου σε μόνιμη και πλήρους απασχόλησης, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή παρουσία και αποκλειστική ενασχόληση με τα παιδιά του ΚΕΒΡΕΦΟ και τις ανάγκες τους, μιας και τώρα εργάζεται με παροχή έργου, για κάποιες ώρες μηνιαίως.

ΣΤ) Επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, αφού και στον Δήμο μας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Διαφορετικά μιλάμε για επαναλειτουργία άκρως επικίνδυνη για την υγεία των εργαζομένων, των παιδιών και των οικογενειών τους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ