Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με όλες τις δέουσες τιμές, εις μνήμην των πεσόντων ηρώων Ελλήνων σε όλα τα πεδία των μαχών, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, η μαθητιώσσα νεολαία, καθώς οι σύλλογοι της πόλης και οι δημότες τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας, η τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου και την Παραδοσιακή Χορωδία του ΟΠΑΝ.
Στη συνέχεια, οι επίσημοι μεταφέρθηκαν στην ειδική εξέδρα στην πλατεία Σημηριώτη και οι μαθητές για την παρέλαση επί της Λεωφόρου Ηρακλείου που γέμισε για μια ακόμη χρονιά συγκίνηση και περηφάνια τους γονείς και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας.
H Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, στον πανηγυρικό τον οποίον εκφώνησε τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι μια ευκαιρία για να βγάλουμε τα απαραίτητα ιστορικά συμπεράσματα και διδάγματα που θα μας καθοδηγούν στο δρόμο μας. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές. Είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και της ομοψυχίας του Ελληνικού λαού. Η άσβηστη, η ακοίμητη φλόγα της λευτεριάς, που καίει μέσα σε κάθε ελληνική ψυχή, έδωσε το θάρρος, τη δύναμη και την τόλμη σε απλούς ανθρώπους να γίνουν ήρωες. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Ας αποδείξουμε ότι οι θυσίες για μια ελεύθερη Ελλάδα δεν πήγαν χαμένες. Ας σταθούμε λοιπόν σήμερα με ισχυρό αίσθημα ευθύνης αντάξιοι της ιστορίας μας. Ας διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και ας τη μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας».
Τελετάρχες του φετινού εορτασμού ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα Ελένη Χατζή και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κουλούρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής κ. Ιωάννης Κατσαγκόλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Αγγελική Σακαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. κα Ελένη Γρίβα, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νέας Ιωνίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπροσωπείες των Σωμάτων Προσκόπων και Οδηγών, εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων και των τοπικών αρχών, όπως επίσης και πλήθος πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ