Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 7 μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου (Αλατσάτων 27-Ν. Ιωνία), η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Γεν. Γραμματέα κ. Στ. Παπαγερασίμου και στη συνέχεια η Χορωδία Αλαγιωτών υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Καίτης Τσεκούρα έψαλε εορταστικά κάλαντα, με τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Δέσποινας Στεφανίδου.

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκ. Χριστοδούλου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα που επικράτησε στην Ελλάδα το 2023 και τον κόσμο (πόλεμοι, πυρκαγιές, κλιματική αλλαγή, βία, γυναικοκτονίες) και παρουσίασε τις δράσεις της Ενώσεως κατά το 2023, με τη προβολή διαφανειών (προτζέκτορα).

 

Τιμητική πλακέτα από τον Π. Μανούρη στον Β. Ηλ. Βογιατζόγλου

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κ. Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου, ποιητής, συγγραφέας και ερευνητής, το βιογραφικό του οποίου παρουσίασε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ενώσεως κ. Νικ. Παντελίδης. Ο ηθοποιός κ. Ζαχ. Ρόχας με μοναδικό τρόπο παρουσίασε άγνωστες στιγμές και καταστάσεις που έζησε ο τιμώμενος στη διάρκεια του βίου του. Ακολούθως προβλήθηκαν φωτογραφίες του τιμώμενου. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παν. Μανούρης, απένειμε στον τιμώμενο, Βάσο Ηλία Βογιατζόγλου, πλακέτα που ανέγραφε:

Η ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ
Απονέμει τιμή
Στον ποιητή, συγγραφέα και ερευνητή Βάσο Ηλία Βογιατζόγλου για τη συμβολή του στην ανάδειξη του Μικρασιατικού Ελληνισμού
και τη συνολική του προσφορά στα Γράμματα και τον Ανθρωπισμό.
Νέα Ιωνία 14 Ιανουαρίου 2024

 

Στην αντιφώνησή του ο, κ. Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου, πολύ συγκινημένος ευχαρίστησε την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, για την τιμή που του επιφύλαξε.

Ο Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. κ. Γαβριήλ, μετά την ευλογία της βασιλόπιτας, απηύθυνε ευχές προς όλους και επαινετικά λόγια για την δράση του κ. Βάσου Ηλία Βογιατζόγλου.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στην καθιερωμένη τελετή της κοπής της πίτας είχαμε κατά σειρά: Τον δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Παν. Μανούρη, την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιλένα Αποστολάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Χρ. Αναμουρλόγλου, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, την εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για την Ν. Ιωνία» κ. Βασιλική Μελέτη, τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Κατιμερτζόγλου και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Κανλή.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την Χαριτίνη Πανοπούλου.

Την εκδήλωσή τίμησαν, εκτός των προαναφερθέντων, οι: κ.κ. Αντιδήμαρχοι Μίλτος Καναβός, Βέτα Γεωργιάδου, Σοφία Ναϊσίδου, Γεωργία Τσομπανίδου, Νίκος Δακουτρός, Γιάννης Λαζαρίδης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Στέργιος Κοντοστέργιος, Γεώργιος Καρακώστας. Έρρικα Βλαχαντώνη, η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ, Γκέλυ Σακκαλόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Ν. Ιωνία» κ. Κώστας Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης και η αντιπρόεδρος κ. Δέσποινα Γεωργαντζή, ο γεν. γραμματέας του Ο.Φ.Ν.Ι. κ. Παντ. Χατζηϊωάννου, ο πρόεδρος των Αλαγιωτών κ. Γιώργος Νουβέλογλου, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, ο πρόεδρος των Σμυρναίων Ν. Ιωνίας κ. Άγγελος Μελεμενής, η γεν. γραμματέας του συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών κ. Λαμπρινή Σπανοπούλου, ο πρόεδρος των Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας κ. Όμηρος Ακιανίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ο.Φ.Ν.Ι. κ. Νίκος Χομπάς, ο τ. πρόεδρος του Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ κ. Κ. Τσαγκαράκης, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκπρόσωπος της «Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού Α.Ε.Κ.» κ. Κυρ. Χήνας και πολλοί άλλοι φίλοι και μέλη της Ενώσεως.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ