Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κοινή πρόταση Δημοτικής Αρχής και “Ενότητας Νέας Ιωνίας” για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο τελευταίο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο Ν.Ιωνίας παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020. 

Μετά από “μαραθώνιες” διαβουλεύσεις και τοποθετήσεις για θέματα προ ημερήσιας διάταξης, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 5 ώρες, τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Οικ. Έτους 2020. Η πρόταση που υπερίσχυσε ήταν αυτή της Δημοτικής Αρχής, με κάποιες παρεμβάσεις της παράταξης του κ. Γκότση. Λευκό ψήφισε η παράταξη του κ. Μανούρη, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε κατά.

Ουσιαστικά υπήρξαν δύο προτάσεις, αυτή της Δημοτικής Αρχής και αυτή της δημοτικής παράταξης του κ. Γκότση που συμφωνούσε εν μέρει με την πρόταση της Δημάρχου αλλά είχε κάποιες επιπλέον προσθήκες-παρατηρήσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξει ενσωμάτωση των προτάσεων του κ. Γκότση σε αυτή της Δημοτικής Αρχής και να κατατεθεί προς ψήφιση ως μία ενιαία πρόταση, η οποία και υπερψηφίστηκε.

Οι μόνες παρατάξεις που διαφοροποίησαν την στάση τους ήταν αυτή του κ. Μανούρη που ψήφισε λευκό, όπως φυσικά και της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία ακολούθησε την πάγια θέση της και ψήφισε κατά.

Μάλιστα, ο κ. Μανούρης εξήγησε στον Χ-Τύπο την στάση της παράταξης του να ψηφίσει λευκό, λέγοντας πως βάσει του Κλεισθένη δεν προσμετράται ως κατά, με αποτέλεσμα να διευκολύνει την Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. “Σε βασικά ζητήματα όπως είναι τα ανταποδοτικά, το τεχνικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός, οικονομικά ζητήματα που εμείς έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα από την δημοτική αρχή το λευκό τους επιτρέπει να διοικήσουν” ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στάθηκε και στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το οποίο όπως ανέφερε είναι ουσιαστικά το ίδιο επί ημερών Δημαρχίας του κ. Γκότση και με τις παρεμβάσεις που έγιναν τελικά από τον πρώην Δήμαρχο είναι πλέον ολόιδιο, καταλήγοντας στο ότι “ο κ. Γκότσης κατάφερε στο τεχνικό πρόγραμμα να περάσει την πολιτική του”. 

Πρόταση για σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Κουλούρης, με δική του πρωτοβουλία κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων σε σύσκεψη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος σοβαρά και ουσιαστικά θέματα που έχουν προκύψει εντός Δ.Σ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, παρουσία όλων των επικεφαλής των παρατάξεων, όπου θα συζητηθούν θέματα τα οποία διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. και αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας, τα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ