Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΚΚΕ Βορειοδυτικής Αθήνας: Συνάντηση με το Δ.Σ. του Ο.Φ.Ν.Ι.

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (Ο.Φ.Ν.Ι.) το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ που αποτελούνταν από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κατιμερτζόγλου και Παναγιώτη Τσουκαλά, και τον Μιχάλη Χασιώτη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα φιλόξενα γραφεία του συλλόγου τα οποία τα κοσμούν τα εκατοντάδες τρόπαια από τις επιτυχίες των αθλητών και των ομάδων του συλλόγου που αποτελεί την πιο τρανή επιβεβαίωση για την πολύ σπουδαία καθημερινή δουλειά που γίνεται.

Ο Ο.Φ.Ν.Ι., ο οποίος το 2026 κλείνει τα εκατό χρόνια από την ίδρυση του, έχει στο δυναμικό του σήμερα πάνω από 800 αθλητές όλων των ηλικιών και καταφέρνει να λειτουργεί ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης (χάντμπολ) και τμήματα και ακαδημίες κολύμβησης, ποδηλασίας, ενόργανης γυμναστικής, τρίαθλο και μοντέρνο πένταθλο, τροχοσανίδας (skateboard) και παράκτιας χειροσφαίρισης (beach volley).

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ σε ακόλουθη ανακοίνωση αναφέρει: “Οι επιτυχίες του Ο.Φ.Ν.Ι. είναι αμέτρητες με πρώτη και καλύτερη την γυναικεία ομάδα χάντμπολ που έχει κατακτήσει πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα και που σήμερα πρωταγωνιστεί στον ελλαδικό χώρο. Επίσης, δεκάδες είναι οι ολυμπιονίκες, οι πρωταθλητές, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι βαλκανιονίκες που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Και όμως όλες αυτές οι επιτυχίες, όλη αυτή η σπουδαία προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με μεράκι και απέραντη αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν τυγχάνει καμίας, οικονομικής ή υλικής, ενίσχυσης από την πολιτεία και τον δήμο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου περιέγραψαν τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές που όχι μόνο είναι εμπόδιο στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν αλλά καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Όπως ανέφεραν ο σύλλογος για τις δραστηριότητες του χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στα Πευκάκια. Το κλειστό γυμναστήριο το χρησιμοποιούν για προπονήσεις καθημερινά πάνω από 300 αθλητές όλων των ηλικιών. Και όμως παρουσιάζει εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης:

Το δάπεδο έχει τοποθετηθεί το 2000 δηλαδή 22 χρόνια πριν και σήμερα λόγο της πολυετούς χρήσης και της έλλειψης συντήρησης είναι ακατάλληλο για επίσημους και διεθνείς αγώνες που δίνουν οι ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα τα σωματεία που το χρησιμοποιούν καταγράφουν σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών τους (ρήξη χιαστών κ.α.). Και όμως στο χώρο του γυμναστηρίου δεν υπάρχει ούτε ιατρείο, ούτε ο ιατρικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας των αθλητών.

Το γυμναστήριο δεν έχει κλιματισμό (θέρμανση – ψύξη) και δεν υπάρχει μόνωση με αποτέλεσμα οι αθλητές το χειμώνα να ξεπαγιάζουν και το καλοκαίρι να «λιώνουν» από τη ζέστη. Εκτός όλων αυτών που φανερώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες οι αθλητές καλούνται να γυμνάζονται υπάρχουν ρωγμές στις οροφές που όταν βρέχει στάζουν νερά στον αγωνιστικό χώρο (!), τα τζάμια στα αποδυτήρια είναι σπασμένα, οι τουαλέτες παλαιωμένες και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες είναι εστία μόλυνσης.

Όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «όσες φορές έχουμε απευθυνθεί στο δήμο, σήμερα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, για να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να ζητήσουμε βοήθεια έχουμε βρει πόρτες κλειστές» και τόνισαν προς το κλιμάκιο του ΚΚΕ πως «είστε οι μόνοι που έχετε ενδιαφερθεί όλα αυτά τα χρόνια, να μας συναντήσετε, να μας ακούσετε, να αναδείξετε τα προβλήματα μας και να διεκδικήσετε λύσεις».

Τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ αφού εξήραν την τεράστια προσφορά του συλλόγου στο λαό και την νεολαία της περιοχής δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό του διοικητικού συμβουλίου, των αθλητών και των προπονητών του συλλόγου, ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγο τις έλλειψης αθλητικών υποδομών και εγκατάλειψης των υπαρχόντων όχι μόνο θα τα αναδείξουν αλλά θα απαιτήσουν λύσεις από την πολιτεία, τον δήμο και όλους τους αρμόδιους φορείς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ