Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κινητοποίηση από σωματεία συνταξιούχων για το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση με στόχο τη διατήρηση του Κέντρο Υγείας στη Νέα Ιωνία οργανώνουν το Παράρτημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ  Νέας Ιωνίας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας.

 

Το Παράρτημα ΟΑΕΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,

Ο κίνδυνος να μείνει η περιοχή μας χωρίς κέντρο Υγείας καθημερινά μεγαλώνει από την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.

Η λήξη του ενοικιοστασίου και παρά τις 3 παρατάσεις που έδωσε ο ιδιοκτήτης για την μεταστέγαση του, δεν ήταν αρκετό για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και το Κέντρο Υγείας είναι υπό έξωση. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η υποβάθμιση της Υγείας μιας ολόκληρης περιοχής με πάνω από 100.000 κατοίκους.

Η προσπάθεια να παραδώσει τις δομές Υγείας στους Ιδιώτες είναι ξεκάθαρη. Αυτό δείχνει και η αδιαφορία της να βρει λύση για το Κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας αλλά και το νέο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πρόσφατα.

Σε μια περίοδο που το εισόδημα μας, οι συντάξεις μας κατασπαράζονται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης ορθώνοντας περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση της εργατικής λαϊκής οικογένειας ακόμη και σε βασικές υπηρεσίες Υγείας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Με τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας παλεύουμε για την προστασία της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας, παλεύουμε για την προστασία της ίδιας μας της ζωής.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.”

 

Ακόμη παρέμβαση έκανε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνίας αναφέροντας τα εξής:

“Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας (ΕΟΠΥΥ) Αντώνη Χαραλαμπίδη ο οποίος σε εντεταλμένη υπηρεσία υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής επιδίωξε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία του συνδέσμου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και πέριξ να ενημερώσει του εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας για την μεγάλη κινητοποίηση που προγραμματίζεται την Παρασκευή 4 Νοέμβρη 10.00 το πρωί στον προαύλιο χώρο, όπου το σωματείο συνταξιούχων παίρνοντας την πρωτοβουλία καλεί σωματεία και φορείς της πόλης να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στην μεθόδευση της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας της δομής με πρόφαση το κτιριακό.

Η στάση του διευθυντή είναι κατάπτυστη. Με τραμπούκικη συμπεριφορά και με απειλές ότι θα καλέσει την αστυνομία να συλλάβει τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων Νίκο Αθανασίου και σε ένα εμετικό παραλήρημα χυδαιολογούσε διαρκώς και στεκόμενος μπροστά στην πόρτα απαγόρευε την είσοδο στο κλιμάκιο του σωματείου.

Όμως η προβοκατόρικη τακτική του έπεσε στο κενό. Οι εκπρόσωποι του ΔΣ του σωματείου όχι μόνο εισήλθαν στο χώρο αλλά είχαν και την αμέριστη συμπαράσταση των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των παρευρισκόμενων όπου συμφωνήσαν για το δίκαιο των αιτημάτων αλλά και για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας αφού δεν κατάφερε να εμποδίσει τους συνταξιούχους συνδικαλιστές να ενημερώσουν το προσωπικό του κέντρου, στην συνέχεια απειλούσε ότι θα στείλει την αστυνομία να τους συλλάβουν στα γραφεία του σωματείου τους για να περάσουν αυτόφωρο!!!

O συγκεκριμένος διευθυντής είναι γνωστός για την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθώς και στο παρελθόν όταν το Κέντρο Υγείας σταμάτησε τη λειτουργία του, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε και τότε από το σωματείο συνταξιούχων προκαλούσε και εκεί όμως, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν και κατάφεραν να απομακρυνθεί από το κτίριο.

Ότι και να κάνουν δεν θα μας σταματήσουν. Απαντάμε στην κυβέρνηση, στον διευθυντή της δομής Αντώνη Χαραλαμπίδη και σε κάθε εντολοδόχο της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!!!
KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!!

Καλούμε τους συνταξιούχους και όλο το λαό της περιοχής να ενώσουμε την φωνή μας και μαζικά και αποφασιστικά να συμμετέχουμε στην μεγάλη κινητοποίηση στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας (ΕΟΠΠΥ) στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ (ΓΕΦΥΡΑ)!!!”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ