Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: Όσα έγιναν στην εκδήλωση παρουσίασης των πρακτικών του 9ου Συμποσίου

Δυό ξεχωριστές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ιωνία.

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυό ξεχωριστές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ιωνία.

Αρχικά, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τιμώντας τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, τέλεσε το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος».

Μετά την τελετή, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Πατάρων Μελετίου, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού, από την Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους των συλλόγων και σωματείων της πόλης.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι σωματείων μετέβησαν στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Ν. Ιωνίας, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Το μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Αρχάγγελος Γαβριήλ στη συνέχεια παρουσίασε περιλήψεις των εισηγητών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός των προαναφερθέντων: από την παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» οι Αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακαλόγλου, Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης και Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, από την παράταξη «Αλληλεγγύη-Δημιουργία» η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Αγγελακοπούλου, από την παράταξη «Ενότητα για την Ν. Ιωνία» ο επικεφαλής Ηρακλής Γκότσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Κανλής και Λίλιαν Αθυμαρίτου, από την παράταξη «Ιωνία 21ος αιώνας» ο επικεφαλής Νίκος Κουκουλάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Αποστολόπουλος καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων της πόλης.

Για τους φίλους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που θα θελήσουν να αποκτήσουν το εν λόγω βιβλίο, θα ισχύσουν τα εξής: Από σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται από τα γραφεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. για όσους βρίσκονται στην περιοχή Αττικής, ενώ όσοι είναι εκτός Αττικής θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά, όπως ταχυδρομικά θα αποσταλεί και σε όλες τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους, τις επόμενες μέρες, μαζί με το Περιοδικό του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ