Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: Εκδόθηκε ο επετειακός τόμος «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. παρουσίασε τον επετειακό τόμο «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821», τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Επανάστασης του 1821. 

Το εν λόγω βιβλίο παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας –εκδήλωση που βιντεοσκοπήθηκε- με τη συμμετοχή του Προέδρου Λουκά Χριστοδούλου και των μελών του Διοικ. Συμβουλίου Καλλιόπης Στεριάδου και Αρχάγγελου Γαβριήλ, λόγω των απαγορευτικών μέτρων του κορωνοϊούκαιθα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και στο Youtube.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Όπως όλοι οι φορείς έτσι και εμείς τα μέλη του Διοικ. Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. νοιώθουμε εγκλωβισμένοι, αφού δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε και να αποδώσουμε τιμές σε όλους αυτούς που πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Να τους τιμήσουμε όπως πρέπει.

Παρόλα αυτά πήραμε την απόφαση να προσκαλέσουμε τα Μικρασιατικά Προσφυγικά Σωματεία αλλά και ανεξάρτητους συγγραφείς, ερευνητές και γενικά ανθρώπους του πνεύματος, να συμμετάσχουν στη συγγραφή ενός επετειακού τόμου προς τιμήν του Αγώνα της Εθνεγερσίας του Ελληνικού Λαού το 1821. Το θέμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας ήταν «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821», ενώ οι θεματικοί άξονες ήταν: Η συμμετοχή των διαφόρων περιφερειών-περιοχών της Μικρασίας στην Επανάσταση και η ατομική συμμετοχή Μικρασιατών στον αγώνα της Εθνεγερσίας.

Με αυτή μας την προσπάθεια θελήσαμε να καταγράψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ορθόδοξοι χριστιανοί που βρίσκονταν στην Ανατολή, όπου υπήρχε ακμαίο ελληνικό στοιχείο και τη βοήθεια που προσέφεραν στον αγώνα για Ανεξαρτησία. Εμείς προσπαθήσαμε. Δεν γνωρίζουμε αν τα καταφέραμε. Κάναμε μια αρχή που ελπίζουμε να έχει συνέχεια.”

Όσοι ευρίσκονται στην Αττική μπορούν να περάσουν από τα γραφεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., Πατρ. Ιωακείμ 4 – Ν. Ιωνία (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) – τηλ. 210 27 95 012 για να το παραλάβουν ΔΩΡΕΑΝ.

Οι εκτός Αττικής να μας τηλεφωνήσουν για να τους το αποσταλεί ταχυδρομικά ή με courier και δική τους επιβάρυνση.

Επίσης το βιβλίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://kemipo-neaionia.gr/ από όπου μπορείτε να το διαβάσετε αλλά ακόμη και να το εκτυπώσετε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ