Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας για πτώση της οροφής στο 1ο Λύκειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κείμενό της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας καταγγέλλει την πτώση οροφής στο 1ο Λύκειο της πόλης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο:

“Δεν πέρασε ένας μήνας που το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας αντιμετώπιζε, παρά τη λεγόμενη ενεργειακή του αναβάθμιση, πρόβλημα θέρμανσης. Γεγονός που ανάγκασε μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα χωρίς καλοριφέρ μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τώρα ένα καινούριο περιστατικό αναστάτωσε τη ζωή της σχολικής κοινότητας. Την Τετάρτη 9/2 την ώρα που οι περισσότεροι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου έκαναν μάθημα τμήμα της οροφής του γραφείου διδασκόντων κατέληξε πάνω στα γραφεία των καθηγητών, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες συνέπειες για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Την Πέμπτη 10/2 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενο από τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κατιμερτζόγλου και την Βούλα Τσίγκα υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, επισκέφτηκε το 1ο Λύκειο και διαπίστωσαν από κοντά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης κακοτεχνίας.

 

Η συχνότητα παρόμοιων φαινομένων κακοτεχνίας στις σχολικές μονάδες της Ν. Ιωνίας που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών δεν είναι ένα ατυχές περιστατικό. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων για τη συντήρηση των σχολείων και των εγκληματικών κακοτεχνιών στον βωμό του κέρδους των εργολάβων που αναλαμβάνουν τη συντήρηση τους.
Η δημοτική Αρχή της κας Θωμαϊδου έχει τεράστια πολιτική ευθύνη γιατί η συντήρηση των σχολείων είναι εντελώς ανεπαρκής ακριβώς επειδή δεν βρίσκεται στις δικές της προτεραιότητες αλλά σε αναπλάσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων προς άγραν ψήφων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή : Να απολογηθεί στον Ιωνιώτικο λαό για το παραπάνω συμβάν, αλλά και για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων της Ν. Ιωνίας και να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική συντήρηση όλων των σχολείων για την ασφαλή λειτουργία τους.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ