Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καλογρέζα: Ηχηρό μήνυμα από τους συνταξιούχους της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας & πέριξ περιοχών στο θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», στην Καλογρέζα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Λέανδρος Μάκας, οργανωτικός γραμματέας του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων.

Οι ίδιοι άσκησαν κριτικής στις τακτικές της κυβέρνησης σχετικά με τη δημόσια υγεία και πρόνοια και τόνισαν ότι “οι συνταξιούχοι με τα σωματεία τους όχι μόνο δεν τα «δίπλωσαν» την περίοδο της πανδημίας αλλά με την δράση τους διεκδικούν στελέχωση όλων των δομών δημόσιας υγείας με προσωπικό καθώς και να τους επιστραφούν όλα αυτά που τους πήραν τα προηγούμενα χρονιά.”

Στο λόγο του ο Νίκος Αθανασίου, υπογράμμισε την σημασία να συνεχίσουν την δράση τους για την μεγαλύτερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό στις δομές υγείας και πρόνοιας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου στις 13 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη, στη 1:00 μ.μ., οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου και καλούν τους φορείς της Νέας Ιωνίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. «Ο αγώνας των γιατρών και νοσηλευτών είναι και αγώνας δικός μας», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου στους παρευρισκόμενους συναδέλφους και τους κάλεσε μαζικά να συμμετάσχουν μαζί με το σωματείο τους στην παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα του ΙΚΑ στις παροχές, όπου 25 υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τρεις Δήμους, το Δήμο της Ν. Ιωνίας, το Δήμο Ν. Ηρακλείου και το Δήμο Μεταμόρφωσης, πράγμα που όπως αναφέρεται είναι αδύνατον (ενώ παλιότερα, όταν εξυπηρετούνταν μόνο ο Δήμος της Ν. Ιωνίας, πριν την συγχώνευση, είχε 75 υπαλλήλους) και “το αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ αν υπήρχε το ανάλογο προσωπικό θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα.”

 

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τη μεγάλη πανελλαδική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:30 π.μ. με την προσυγκέντρωση του σωματείου να είναι στον ηλεκτρικό σταθμό της Νέας Ιωνίας στις 10:30 π.μ. για την μαζική κάθοδο στη μεγάλη συγκέντρωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ