Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: “Δέματα αγάπης” για όσους έχουν ανάγκη εν όψει των γιορτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπαραστάτης στους οικονομικά αδύναμους στάθηκε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επισκέφθηκε την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου με την ευγενική χορηγία των μελών του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ) της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι
Γεωργιάδη, γνωστής δικηγορικής εταιρείας, του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του κ. Γερασίμου Φωκά, του κ. Πάνου Μπαμπάμτση, του κ. Ευαγγέλου Τσάνου, του κ. Ιακώβου Πετμεζάκη, και γνωστής τράπεζας προσέφερε «Δέματα Αγάπης» σε απόρους.

Τα δέματα περιείχαν σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης,
ανακουφίζοντας έτσι έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων.

 

 

Την παράδοση των δεμάτων πραγματοποίησε ο ίδιος Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με τη βοήθεια εθελοντών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών, κοινωνικών και προνοιακών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της διανέμει καθημερινά πάνω από 1500 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και περιθάλπει περισσότερες από 700 οικογένειες μέσω των οκτώ ενοριακών Εστιών Αγάπης, επιδιώκοντας έτσι να συμβάλει τόσο στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται οικονομικά, περισσότερο τώρα, από την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και στην μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ