Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η εορτή Συνάξεως της Παναγίας «Βηματάρισσας» στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, για να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους του Ιαματικού, που από την παραμονή της εορτής έχει τεθεί σε προσκύνηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην θαυματουργική χάρη της Ιεράς Εικόνας της, στην οποία καθημερινά οι πιστοί προστρέχουν ευλαβικά στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής και εναποθέτουν τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ζητώντας από την Παναγία βοήθεια και παρηγοριά.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους θα παραμείνει στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής μέχρι και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ