Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Κωνσταντίνου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τις δέουσες τιμές τελέσθηκε την Παρασκευή (24/1) η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας, προεξέχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας για να αποτίσει φόρο τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο, που υπήρξε σπουδαία θεολογική μορφή για την ορθοδοξία. Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεκάδες κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων μητροπόλεων.

Το παρών στην τελετή έδωσαν πολλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κουλούρης, πολλοί επικεφαλής και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων από την Ν. Ιωνία, την Ν. Φιλαδέλφειας και το Ηράκλειο Αττικής, όπως και πρόεδροι και εκπρόσωποι των μικρασιατικών και πολιτιστικών σωματείων της Ν. Ιωνίας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, φανερά συγκινημένη, απηύθυνε το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Μητροπολίτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για την μοναδική περίπτωση ανθρώπου που αν ρωτούσες χίλιους συνανθρώπους θα είχαν όλοι να πουν καλά λόγια», ενώ συμπλήρωσε «οι άγιοι ποτέ δεν φεύγουν, σας στερούμαστε μόνο σωματικά, πνευματικά θα είσαστε πάντα μαζί μας γιατί οι πατέρες μας που μας αγάπησαν και θυσιάστηκαν για εμάς ποτέ δεν φεύγουν από κοντά μας.»

Ο νυν μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ στον επικήδειο ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η προσφυγική μας κοινωνία τιμά σήμερα τον άνθρωπο ο οποίος για 40 και πλέον έτη αφιέρωσε την ζωή του, αναλώθηκε εν Κυρίω, για να προσφέρει και να διακονήσει τον αμπελώνα του Κυρίου με το δικό του προσωπικό στίγμα. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας ήταν λειτουργικό πρόσωπο μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς.”

Μετά την εξόδιο ακολουθία, το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας κ. Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε για ενταφιασμό στο Κοιμητήριο Κόκκινος Μύλος της Ν. Φιλαδέλφειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ