Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Η “Δύναμη προοπτικής” έκοψε την πίτα της και τίμησε τον Κώστα Τσομπανάκη [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης “Δύναμη προοπτικής”, με επικεφαλής τη Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στην Πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μεικτή Χορωδία του ΟΠΑΝ, παρασύροντας τους παρευρισκομένους ένα μελωδικό ταξίδι στον ελληνισμό, ενώ ακολούθησε ένα βίντεο – αφιέρωμα στις 100 πρώτες μέρες εργασίας της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνοντας όσα έργα έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου απηύθυνε τον χαιρετισμό της από το βήμα καλωσορίζοντας όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και παρουσιάζοντας τα έργα και τους στόχους της δημοτικής αρχής, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μου και τα καθήκοντα της δημοτικής αρχής, στέκονται όλοι δίπλα και προσπαθούμε να κάνουμε έναν δήμο καλύτερο, αντάξιο της ιστορικής μνήμης, έναν λειτουργικό και σύγχρονο δήμο, ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον δημότη και στις ανάγκες του. Γνωρίζω περισσότερα σήμερα, με την εμβόλιμη παρουσία μου στον δήμο, αλλά είμαι αποφασισμένη να αλλάξουμε μαζί, τα πάντα. Είναι ώρα να αλλάξουμε πολλά, το οφείλουμε στην πόλη μας.”

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η ευλογία της πίτας από τον Πανοσιολογιότατο π. Επιφάνιο, και ακολούθησε η κοπή από τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, η Β. Παπαδοπούλου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, η Ν. Γεωργοπούλου και η Μ. Ιγγλέση Αντιδήμαρχοι στο Ηράκλειο Αττικής, ο Γ. Θεοδωρακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Λ. Χριστοδούλου Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι σωματείων της Ν. Ιωνίας και όχι μόνο.

Αφιέρωμα στον Κώστα Τσομπανάκη

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε το αφιέρωμα στον προσφάτως εκλιπόντα Κώστα Τσομπανάκη, Προέδρου του Συνδέσμου Αλαγιωτών, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης και γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη διάβασε ένα συγκινητικό κείμενο προς τιμήν του ίδιου και του έργου του, με την συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Στο τέλος, αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Σοφία Τσομπανάκη.

Μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα των υπολοίπων συλλόγων και φορέων της Νέας Ιωνίας για τον Κώστα Τσομπανάκη εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ