Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Επιστολή του Π. Βλασσά για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία από σύσσωμη την κοινότητα του Δήμου Νέας Ιωνίας με αφορμή την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό.

Αυτή τη φορά, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ν.Ιωνίας, Παναγιώτης Βλασσάς, προχώρησε σε επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με το θέμα.

Ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά:

“Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας και ιδιαίτερα του Περισσού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Περισσού.

Μαζί τους και όλοι σχεδόν οι Φορείς του Δήμου, ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός κόσμος της Νέας Ιωνίας καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας όπου και στη πρόσφατη Συνεδρίαση του, της 7ης Δεκεμβρίου, με ομόφωνο ψήφισμα του, καταδίκασε την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση.

Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας μαζί τους, εκφράζοντας την βαθιά μας δυσαρέσκεια για την μεταστροφή του Κοινωνικού προσώπου της Εθνικής Τράπεζας, μιας τράπεζας που ο καθένας από εμάς ακόμη κι από την ίδρυση της έδειξε την εμπιστοσύνη και την στήριξή του , τηρώντας τραπεζικό λογαριασμό αλλά και διεκπεραιώνοντας μέσω του δικτύου της αμέτρητες συναλλαγές όλα αυτά τα χρόνια.

Προς τι αυτή η αλλαγή του ανθρώπινου και φιλικού προφίλ της Εθνικής Τράπεζας προς τον κάτοικο της Νέας Ιωνίας, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τον πληττόμενο από την οικονομική κρίση εμπορικό κόσμο, τον βιοτέχνη;

Μεγάλη δυσκολία για όλους τους συναλλασσόμενους του Περισσού και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες, που καλούνται να διεκπεραιώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις εν μέσω πανδημίας  και περιορισμού των μετακινήσεων, με την πλειονότητα αυτών να μην έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ψηφιακές συναλλαγές και έτσι να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ένα εύλογο ερώτημα που γεννιέται, είναι ποια θα είναι η επιβάρυνση του μοναδικού πλέον  καταστήματος  της Εθνικής Τράπεζας στην Νέα Ιωνία, το οποίο ήδη παρουσιάζει επιβαρυμένη συναλλαγή σε καθημερινή βάση;

Ένα είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξει γενικότερη αναστάτωση, φόρτος εργασίας για το προσωπικό και απίστευτη ταλαιπωρία για το σύνολο των συναλλασσομένων εμπόρων και νοικοκυριών.

Καλούμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επαναξιολογήσει σε βάθος την απόφασή της, αναλογιζόμενη όλες τις αρνητικές συνέπειες αυτής.

Ευελπιστούμε ότι με γνώμονα και μόνο τον Άνθρωπο, αυτή η απόφαση τελικά δε θα υλοποιηθεί από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και θα διατηρηθεί έτσι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και τόσα χρόνια με τους συναλλασσόμενούς τους αλλά και το σύνολο των πελατών της.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ