Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίσκεψη Χατζηδάκη – Γεωργαντά στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας – Αποκλειστικά στο Χ-τύπο ο Υπ. Εργασίας [Εικόνες & Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

“Μουσαφίρηδες” δέχθηκε σήμερα ο Δήμος Νέας Ιωνίας, καθώς ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς επισκέφθηκαν το ΚΕΠ της πόλης.

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη είδαν από πρώτο χέρι πως λειτουργεί η υπηρεσία της Νέας Ιωνίας συνομιλώντας με υπαλλήλους και πολίτες και δοκιμάζοντας τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την διεκπεραίωση των εκάστοτε εργασιών.

Ο Υπουργός Εργασίας με αφορμή την επίσκεψη επεσήμανε: “Κάνουμε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού σε πολλά επίπεδα και συνεργαζόμαστε για αυτό σε μεγάλο βαθμό και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να βάλουμε στη ζωή του πολίτη τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Σήμερα διαπιστώσαμε πως πράγματι οι πολίτες μπορούν το τελευταίο διάστημα να εξυπηρετούνται καλύτερα στους οργανισμούς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνιών Υποθέσεων (ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ, ΕΦΚΑ). Είναι σημαντικό ότι το τελευταίο δίμηνο μετά την αναβάθμιση και επικαιροποίηση των σχετικών λειτουργιών, 44.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τα ΚΕΠ σε σχέση με υποθέσεις που είχαν στον ΕΦΚΑ. Θέλω να προτρέψω τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες.”

Επιπροσθέτως, ο κ. Γ. Γεωργαντάς μίλησε από την πλευρά του για το νέο “κανάλι εξυπηρέτησης” που έχει δημιουργηθεί για τους πολίτες, ενώ εξήρε το έργο των υπαλλήλων των ΚΕΠ: “Η δημόσια διοίκηση πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών. Δημιουργήθηκε ένα παράλληλο κανάλι εξυπηρέτησης μαζί με τα φυσικά γραφεία του ΚΕΠ και του ΕΦΚΑ. Βεβαίως όμως έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές εκείνες όπου πλήθος υποθέσεων μπορούν να διεκπεραιωθούν και ψηφιακά. […] Οφείλω να αναφέρω την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, οι οποίοι έρχονται να εξυπηρετήσουν και σε αυτά τα πεδία και σε σχέση με την πανδημία, και αποδιεκνύουν ότι πολύ σωστά βρίσκονται τόσο ψηλά στη συνείδηση των πολιτών ως μια άμεση λύση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.”

Σημειώνεται ότι μετά το ΚΕΠ ο Υπουργός Εργασίας μετέβη για έλεγχο στον ΕΦΚΑ της πόλης.

Αποκλειστικά στο Χ-τύπο ο Κ. Χατζηδάκης

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης μίλησε αποκλειστικά στο Χ-τύπο για τη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση: “Είναι υποχρέωσή μας να συνεργαζόμαστε με όλους τους Δήμους. Αυτό είναι μάλιστα διπλή υποχρέωση για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ένα Υπουργείο με κοινωνικό χαρακτήρα και είναι τριπλή υποχρέωση δική μου διότι είμαι βουλευτής της Περιφέρειας. Επομένως έχω ιδιαίτερο καθήκον συνεργασίας με Δήμους, όπως είναι ο Δήμος Νέας Ιωνίας.”

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος της πόλης κα Δ. Θωμαΐδου εξέφρασε την ικανοποίησή της κάνοντας την εξής δήλωση: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Νέα Ιωνία που την επισκέφθηκαν οι δυο Υπουργοί. Δίνει ένα μήνυμα για την πόλη μας, ότι η πόλη μας εκσυγχρονίζεται με τις υπηρεσίες Ψηφιακής Πολιτικής για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες μας και τους άλλους Δήμους και όσους έρχονται στην περιοχή μας για να εξυπηρετηθούν μέσω των υπηρεσιών ΚΕΠ και μέσω των νέων τεχνολογιών Ψηφιακής Πολιτικής. Η καινούργια δραστηριότητα του myKEPlive είναι που μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς για να μπορεί να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο λόγω των συγκυριών, γι’ αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι ήταν και σημαντικό το μήνυμα που δόθηκε με την επίσκεψη των δύο Υπουργών εδώ. Προχωράμε δυνατά, αγαπάμε τη Νέα Ιωνία και πρέπει να είμαστε κοντά στον κόσμο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για να τον βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλους τους τομείς που μπορούμε.”

Βόλτα στα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Η επίσκεψη είχε και επιμορφωτικό χαρακτήρα για τον Υπουργό και τον Υφυπουργό, καθώς μετά το ΚΕΠ μετέβησαν στα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας. Εκεί περιηγήθηκαν στα ιστορικά εκθέματα μέσω της ξενάγησης του Προέδρου κ. Λ. Χριστοδούλου και έμαθαν περισσότερα για τον μικρασιατικό ελληνισμό που άνθισε στην πόλη.

Δείτε απόσπασμα από τη επίσκεψη στο βίντεο του xtypos.gr:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ