Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Κατά του “λουκέτου” της Εθνικής Τράπεζας στην Καλογρέζα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Η διαχρονική πολιτική των διοικήσεων των τραπεζών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων και των εργαζομένων σε αυτές.

Ειδικά αυτή την περίοδο με αφορμή την πανδημία, με τα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, εν μέσω πιέσεων, το τακτικό προσωπικό μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος του Περισσού κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Καλογρέζα το οποίο εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της. Η Νέα Ιωνία των 100.000 περίπου κατοίκων θα εξυπηρετείται, πλεόν, μόνο από το κατάστημα της Λεωφόρου Ηρακλείου που απέχει αρκετά από τις συνοικίες του Περισσόυ και της Καλογρέζας.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, εκτός από τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν εξ αιτίας της αύξησης του συνωστισμού, θα δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους, υπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες κάτοικους της Καλογρέζας οι οποίοι θα υποχρεωθούν να μετακινούνται στο υποκατάστημα του κέντρου της Ν. Ιωνίας.

Η δημοτική παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” και οι δεκάδες φορείς και σωματεία της Τοπικής Κοινωνίας εκφράζουν την διαφωνία τους απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ και απαιτούν να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της Καλογρέζας.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας
Χρήστος Κανλής

και οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ