Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”: Η τοποθέτηση Κανλή στο Δ.Σ. για την κακοκαιρία “Ελπίδα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια της 4ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 31-01-2021, ο κ. Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” τοποθετήθηκε για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και ειδικά τη Νέα Ιωνία.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: “Κατά τη διάρκεια του τριημέρου με την χιονόπτωση, γίναμε μάρτυρες της πλήρης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού σε κεντρικό επίπεδο, σε επίπεδο Περιφέρειας και δυστυχώς και στον πρώτο βαθμό διοίκησης, στους Δήμους. Η δημοτική αρχή δια μέσου της κ. Δημάρχου υποδέχτηκε τον χιονιά με μήνυμα της με το οποίο έστειλε τη ζεστή της αγκαλιά στους δημότες (στην κυριολεξία έτσι έγραφε). Ανέφερε πως βρίσκεται σε υπηρεσιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας και πως η δημοτική αρχή βρίσκεται στου δρόμους της αγαπημένης μας πόλης.

Η αντικειμενική πραγματικότητα όμως, δεν ήταν ροζ ήταν, άσπρη και για τη δημοτική αρχή μαύρη.

Υπήρχαν πολλές, φυσιολογικές καταστροφές από τη χιονόπτωση αλλά πολλές ελλείψεις στην οργάνωση για την αντιμετώπιση του έντονου φαινομένου.

Συγκεκριμένα:

–Όλες οι Δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια αλλά και το κεντρικό κράτος είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από την Ε.Μ.Υ. αρκετές ημέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου,
–Ο ένας από τους δύο φορτωτές δεν λειτούργησε για να εκχιονίσει δρόμους της πόλης.
–Οι λίγοι εργαζόμενοι που έκοψαν δέντρα και κλαδιά ήταν η μοναδική, συγκινητική παρουσία από όλο το Δήμο Νέας Ιωνίας.
–Προγραμματισμένες βάρδιες για να επιχειρήσουν, με φορτωτές και αγροτικά με φτυάρια και αλάτι, φαίνεται να μην υπήρξαν παρά μόνο κάποιοι λίγοι εργαζόμενοι, σε βάρδια, στο τηλεφωνικό κέντρο. Παλαιότερα είχαμε ενεργή επιφυλακή εργαζομένων με βραδινές επιχειρήσεις.

Η δημοτική αρχή πρέπει να κατανοήσει πως η οργάνωση και η αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας είναι υψίστης σημασίας τα τελευταία χρόνια καθώς τα φαινόμενα κακοκαιρίας παρουσιάζονται πιο έντονα.

Η μοναδική “συνεισφορά” της παράταξης της κ. Θωμαΐδου στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας ήταν η ανακοίνωση κατηγορίας σε ρόλο δημόσιου κατήγορου μετά τα γεγονότα στο Μάτι πριν από το 2018, κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση και τον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και ζητώντας παραιτήσεις.

Έκτοτε αν και ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου δεν έχει προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας της πόλης μας. Αλλά και καμία κριτική στην ελιπέστατη κρατική βοήθεια από την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Όλα αυτά που στη Βουλή αλλά και στα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση κατηγορεί του Δήμους για την απραξία τους και για την τραγική κατάσταση που παρατηρήθηκε, δυστυχώς και στη Νέα Ιωνία.

Μετά από 2 χρόνια διοίκησης,

– δεν έχετε προχωρήσει σε σύνταξη μητρώου ιδιοκτητών μηχανημάτων έργου στο Δήμο μας που θα βοηθήσουν σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

–δε έχετε προχωρήσει σε προμήθεια έστω ενός οχήματος ή εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διαδικασίες εκχιονισμού (π.χ. αγροτικό φορτηγό ή ημιφορτηγό ή αλατιέρα)

–Δεν έχει συντηρήσει τον δεύτερο φορτωτή της υπηρεσίας με αποτέλεσμα την περίοδο που η χρήση του ήταν απαραίτητη δεν μπορούσε να επιχειρήσει (δεύτερη περίπτωση μη συντήρησης οχήματος, μετά το πλυντήριο κάδων)

–Δεν έχετε προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής αναβάθμιση του τμήματος πολιτικής προστασίας με ενίσχυση του με επιπλέον εργαζόμενους ή νέα φτυάρια ή ειδικά υποδήματα για το χιόνι.

– Δεν διευκολύνατε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΔΔΗΕ για την έγκαιρη αποκατάσταση των πολύωρων διακοπών ρεύματος που παρατηρήθηκαν σε μεγάλες συνοικίες της Νέας Ιωνίας.,

– Το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που επικαιροποιήθηκε copy-paste, δεν εφαρμόστηκε σε κανένα σημείο του.

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας δυστυχώς συμβαδίζει με τη στρατηγική της κυβέρνησης που είναι άκρως επικοινωνιακή μα καθόλου ουσιαστική και αποτελεσματική.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ