Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”: Ανακοίνωση για τη δίκη της υπόθεσης της κατάχρησης στη Σχολική Επιτροπή το 2016

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση για τη δίκη της υπόθεσης της κατάχρησης στη Σχολική Επιτροπή το 2016 εξέδωσε η παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”.

Όπως αναφέρει σχετικά:

“Επιτέλους μετά την πάροδο περίπου 6 ετών και τις συνεχείς αναβολές έγινε στις 3/3/2022 η ποινική δίκη στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με μοναδικό κατηγορούμενο (σύμφωνα με την αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα) τον τότε πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Σπράο Δημήτριο με τις κατηγορίες της ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
Το δικαστήριο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις και του επέβαλε ποινή ενός έτους για κάθε μία από αυτές με τριετή αναστολή.
Μάρτυρες στην δίκη κατέθεσαν ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, η τότε αντιδήμαρχος παιδείας Όλγα Κατημερτζή, ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο σημερινός αντιδήμαρχος οικονομικών Αριστείδης Χατζησαβίδης και ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Νικόλαος Παπαδόπουλος.

ΚΑΝΕΝΑΣ μάρτυρας υπεράσπισης δεν εμφανίστηκε.

Η ποινική καταδίκη είναι σημαντική για 2 λόγους
1) Γίνεται πιο εύκολη η διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων της υπεξαίρεσης, με την αγωγή στα αστικά δικαστήρια που έχει  καταθέσει ο δήμος και αναμένουμε την εκδίκασή της.

2) Δίνει με τον πιο καθαρό τρόπο απάντηση σε όλους όσους επί 6 χρόνια διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν μέχρι και σήμερα συκοφαντίες για τεράστια ποσά κατάχρησης και ποινικές ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η σημερινή δημοτική αρχή της κας Θωμαίδου και ιδιαιτέρως οι αντιδήμαρχοί της κκ Χατζησαβίδης και Καρβουνιάρης οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια σήκωναν το λάβαρο του κατήγορου και του δικαστή συκοφαντώντας θεσμούς, πρόσωπα και οικογένειες τώρα τηρούν ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ.
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος αντιδήμαρχος οικονομικών δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της δίκης ως όφειλε (μιας και η πορεία της υπόθεσης από εδώ και πέρα είναι ευθύνη και υποχρέωση της σημερινής δημοτικής αρχής) για να ενημερώσει τους πολίτες της Ν.Ιωνίας.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑ ως δημοτική αρχή ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ΠΟΛΙΤΚΗ ευθύνη με την παραίτηση της αντιδημάρχου, την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και την παραπομπή του φακέλου στον εισαγγελέα και στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Και εν τέλει πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα δεχόμενη συκοφαντίες και λάσπη μέχρι σήμερα.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.ΙΩΝΙΑ από την θέση της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την προσπάθεια για να επιστρέψει το ποσό της κατάχρησης ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ στο ταμείο της σχολικής επιτροπής.

Οι αυτόκλητοι κατήγοροι και εισαγγελείς ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ;;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ