Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νικητής η “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” στη μάχη των παρατάξεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ρεκόρ συμμετοχής διεξήχθησαν οι εκλογές για την επιλογή του ονόματος του κόμματος, την ανάδειξη τοπικών οργανώσεων, νομαρχιακών επιτροπών και συνέδρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς έλαβαν μέρος 180.000 πολίτες σε όλη τη χώρα.

Στη Νέα Ιωνία η διαδικασία είχε λάβει και χαρακτήρα «μάχης» μεταξύ των δύο δημοτικών παρατάξεων που έχουν στις τάξεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την παράταξη του κ. Παναγιώτη Μανούρη και τη νεοδημιουργηθείσα «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» υπό τον κ. Βασίλη Χριστοδούλου. Μάλιστα, δεδομένου ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη το ποιος θα κερδίσει την τοπική οργάνωση, θα εκλέξει στελέχη του στη Νομαρχιακή επιτροπή και έχει «δικούς» του περισσότερους συνέδρους, σημειώθηκε “έκρηξη” συμμετοχής με τον αριθμό των ψηφισάντων να φτάνει τους 1.828, νούμερο που καταγράφηκε ως ένα από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής, κατ’ αναλογία πληθυσμού, στη χώρα.

Το αποτέλεσμα έδειξε νίκη της «Αλλαγής» καθώς από τις γραμμές της εκλέχθηκαν οι πρώτοι τρεις άνδρες της Τοπικής Οργάνωσης και η πρώτη γυναίκα. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Δεστούνης (νυν γραμματέας) έλαβε 598 ψήφους, ο Κώστας Εξαδάκτυλος ακολούθησε με 514, ο Κώστας Ρόδης με 443, ενώ η Ιωάννα Μπραχιμλάρι έλαβε 342 ψήφους. Στον αντίποδα από την παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη υποστηρίχθηκαν και εκλέχθηκαν οι Γιώργος Σακκάς (360 ψήφοι), Παναγιώτης Τριγώνης (342 ψήφοι) και Αιμιλία Νικολαΐδου (124 ψήφοι).

Την ίδια στιγμή στη Νομαρχιακή Επιτροπή η πλευρά του Βασίλη Χριστοδούλου, στήριξε και εξέλεξε τους Παναγιώτη Παπαλυμπέρη και Στέλλα Αδαμοπούλου, ενώ ο Γιώργος Στέφας που επίσης εξελέγη στηρίχθηκε από την παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη. Πλέον, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο παρατάξεις θα έχουν στελέχη τους ως υποψήφιους για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί, πως η επόμενη μέρα βρήκε τους «αντιπάλους» της Κυριακής να αλληλοσυγχαίρονται και να δίνουν υπόσχεση για ενότητα με στόχο την πρόοδο της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Νέας Ιωνίας. Ενωτικός εμφανίστηκε μάλιστα με μήνυμα του στα social media, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Χριστοδούλου, συγχαίροντας όλους τους εκλεγέντες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ