Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Νέας Ιωνίας: Ερώτηση της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» για την υγιεινή στο Κλειστό Γυμναστήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση για τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας που επικρατούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας στα Πευκάκια κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου, εκ μέρους της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήριος Σκευοφύλαξ.

Ο ίδιος ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά και έντονα παράπονα από γονείς, προπονητές και αθλητές –είπε χαρακτηριστικά- για ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, εντός των χώρων του κλειστού γυμναστηρίου στα Πευκάκια. Φυσικά μιλάμε για τα αποδυτήρια, τις τουαλέτες, αλλά ακόμα και τους χώρους γύρω από το Στάδιο. Άσχημη είναι και η κατάσταση της πρόσοψης του γυμναστηρίου, όπου στον τοίχο του δεσπόζουν βρωμιές τόσο σε λέξεις, όσο και σε εικόνες. Για να είμαι ακριβοδίκαιος η μία καθαρίστρια, που προσέρχεται πρωϊνές ώρες Δευτέρας-Τετάρτης-Παρασκευής, όπως πληροφορήθηκα, δεν αρκεί, καθώς μεσολαβούν 48 ώρες από τη μία βάρδια στην άλλη, ενώ η προσέλευση των αθλητών, στο διάστημα αυτό, είναι μεγάλη. Δεν υπάρχουν καθαριστικά χεριών, αντισηπτικά και χαρτιά υγείας, τα οποία φέρνουν οι ομάδες, με ίδιον κόστος. Επίσης το ανοικτό γηπεδάκι εκτός του γυμναστηρίου, του οποίου η περίφραξη είναι ανεπαρκής, αποτελεί πλέον χώρο βόλτας τετραπόδων, με αποτέλεσμα ο τόπος να βρίθει ακαθαρσιών και οι αθλητές να αθλούνται σε βρώμικο περιβάλλον».

Και κατέληξε: “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν, ως γονείς πρωτίστως, τον καθαρισμό του εν λόγω χώρου, την επισκευή της περίφραξης και το κλείδωμα του γηπέδου, κατά τις ώρες που δεν υπάρχουν προπονήσεις. Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω, να εγκαταστήσετε στο εν λόγω γυμναστήριο, έναν κάδο ανακύκλωσης πλαστικών και έναν κάδο ανακύκλωσης χαρτιού. Είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος, για να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ανακύκλωσης, σε παιδιά 7-18 ετών, τα οποία πλημμυρίζουν καθημερινά το γήπεδο αυτό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ