Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ.Σ. Νέας Ιωνίας: Απούσα δηλώνει ξανά μερίδα της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα… deja vu αποτελεί η σημερινή μέρα για το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας δεδομένου ότι μερίδα της αντιπολίτευσης δηλώνει ξανά αποχή από την αποψινή συνεδρίαση.

Ο λόγος έγκειται για ακόμη μια φορά στο ζήτημα της μεταφοράς του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων της πόλης, με τις παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” να επισημαίνουν στη δημοτική αρχή ότι εάν το θέμα δεν τεθεί στα προς συζήτηση ζητήματα του Δ.Σ. δεν θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του σώματος.

Η πρώτη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της θέσης μας για άμεση εισαγωγή του θέματος του αμαξοστασίου και με δεδομένο ότι συνεχίζετε να μην το φέρνετε ως θέμα  προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης, σας γνωστοποιούμε ότι και στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα είμαστε παρόντες.
Η Δημοτική Αρχή έχει  δημιουργήσει με τη στάση της σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του Σώματος.
Η άρνησή σας να συζητηθεί το θέμα το οποίο αποτελεί αίτημα τη συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων  είναι τόσο  πρωτοφανής όσο και  αντιδημοκρατική.
Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε όπως επιβάλλει ο ρόλος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.”

 

 

Από την άλλη, η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τον Φεβρουάριο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, δημοσιεύσαμε, επιστολή διαμαρτυρίας για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν τη μετεγκατάσταση του στόλου απορριμματοφόρων στον ιστορικό χώρο των λιγνιτωρυχείων της Αλσούπολη, δίπλα από τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Θέσαμε, δημόσια, ερωτήματα, τα οποία η δημοτική αρχή της κ. Θωμαίδου, αγνόησε επιδεικτικά.
Γιατί αγνοήθηκε η πρόταση στις Αχαρνές που θα έλυνε το πρόβλημα των κατοίκων πέριξ του Δημοτικού Σταδίου ;
Γιατί προτάθηκε από τη Δήμαρχο η Αλσούπολη πριν ανιχνεύσει η δημοτική αρχή και άλλες λύσεις ;
Γιατί έγινε δημόσια πρόσκληση σε μεσίτες, χωρίς όρους, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η επαφή της κ. Δημάρχου με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου της Αλσούπολης και όχι πριν όπου η Δημοτική Αρχή πρότεινε μόνο την Αλσούπολη ;
Γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ;
Γιατί η Δημοτική Αρχή παίζει κρυφτό με τους κατοίκους ;

Η κ. Θωμαίδου, πρέπει να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη δημοτική αρχή να αποκρύψει την πρωτοκολλημένη πρόταση-λύση για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων σε χώρο ΒΙΟΠΑ, από το 2019, με αριθμό πρωτοκόλλου 9898.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση και υπεκφυγή της δημοτική αρχής να εισάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου, ανακοινώσαμε ότι θα απέχουμε από συγκεκριμένη τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η κ. Θωμαίδου εξακολουθεί να κρύβεται και να αγνοεί τον κόσμο της Αλσούπολης αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπου επανηλειμμένα απαιτούμε τη συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Με την επιστολή μας αυτή, ζητάμε από τη δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισάγει το θέμα προς συζήτηση, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Μαρτίου, έστω και σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στην κατάργηση της άμεσης δημοκρατίας από πλευράς δημοτικής αρχής και δεν θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Για την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»
Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Χρήστος Κανλής
και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ