Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Δύο Παιδικοί Σταθμοί της Νέας Ιωνίας δεν πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας και λειτουργούν χωρίς άδεια!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Νέας Ιωνίας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους γονείς ότι εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία μεταφέρονται τα «πλεονάζοντα» – όπως χαρακτηρίζονται – ταμειακά διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του ΚΕΒΡΕΦΟ, στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται:

“Δηλώνουμε αντίθετοι με το να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ διότι:
(α) Τα χρήματα αυτά είναι των δημοτών και των γονέων και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών και των παιδιών μας.
(β) Η απόφαση δένει τη διαχείριση των χρημάτων του ΚΕΒΡΕΦΟ με στόχους της ΤτΕ και της κυβέρνησης. Η διαχείριση θα περνάει και από την Τράπεζα και από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και από το ΚΕΒΡΕΦΟ, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την εκταμίευση ποσών αναγκαίων για την σωστή λειτουργία αλλά και επέκταση των Σταθμών
(γ) Τα διαθέσιμα του ΚΕΒΡΕΦΟ χαρακτηρίζονται «πλεονάζοντα» και κατατίθενται στην ΤτΕ τη στιγμή που
– 240 αιτήσεις για εγγραφές νέων παιδιών απορρίφθηκαν το Σεπτέμβρη, λόγω έλλειψης δομών, με την ίδια δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτούν νέοι Σταθμοί!
– Οι γονείς πληρώνουν τροφεία που φτάνουν ετησίως στο ποσό των 120.000 ευρώ, έξω από κάθε έννοια της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας!
– Δύο Παιδικοί Σταθμοί στην Νέα Ιωνία δεν πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας και λειτουργούν χωρίς άδεια!

Ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 5.000.000 ευρώ τη Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας, για ένα έργο απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού, το οποίο θα περιλαμβάνει και ιδιωτικό παιδικό σταθμό!
Είναι φανερό ότι τα χρήματα των Δημοτών και των φορολογούμενων Γονέων δίνονται για άλλους σκοπούς πέρα από τη χρηματοδότηση των αναγκών μας
Η πλειοψηφία του ΚΕΒΡΕΦΟ, έχει μεγάλη ευθύνη, διότι έσπευσε να υλοποιήσει την παραπάνω απόφαση. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ την Τετάρτη 13-2-19, με φτηνές δικαιολογίες για το «καλύτερο επιτόκιο» και την «δημόσια τράπεζα» υπερασπίστηκε με σθένος την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
για:
– Δημόσιους Δωρεάν Βρεφονηπιακούς Σταθμούς!
– Σύγχρονες ασφαλείς κτιριακές δομές!
– να μη μένει κανένα παιδί έξω από την προσχολική αγωγή!
– Κατάργηση όλων των τροφείων!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ