Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δρομολογούνται νέα αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ν. Ιωνίας και Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και στο Δήμο Ν. Ιωνίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Ιωνίας: Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων και Συλλεκτήρα Ομβρίων στην περιοχή του Περισσού» συνολικού κόστους 2,247 εκατ. ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης= τους 24 μήνες.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο με τίτλο: «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας στη δημοτική κοινότητα Παπάγου» συνολικού ύψους 1,584 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης 20 μηνών.

Με αφορμή την έναρξης των έργων, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Μετά την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στους Δήμους Βριλησσίων και Μεταμόρφωσης, άλλα δύο σημαντικά έργα
προστίθενται στον κατάλογο των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής ξεκινούν στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Παπάγου – Χολαργού.

Μαζί με το έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που εντάσσεται στην αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Ιωνίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, άλλα πέντε αντιπλημμυρικά έργα σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Μεταμόρφωση. Πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών της Αττικής και των περιουσιών τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ