Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας: Τα ΜΑΠ και οι δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη 17η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νέας Δήμου Ιωνίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 ποικίλα ήταν τα ζητήματα που συζητήθηκαν και απασχόλησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Έγινε λόγος για τα μέτρα πυρασφάλειας, για την υπεξαίρεση χρημάτων και για τον ελεγκτή που σύντομα αναμένεται να στείλει απόφαση, για την αναμόρφωση γηπέδου μπάσκετ, της οποίας το κατασκευαστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται να κλείσει το τιμολόγιο, καθώς επίσης και για τους προϋπολογισμούς έργων και την αναδιαρρύθμιση παιδικών χαρών και άλλων.

Βασικό ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτέλεσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι μάλιστα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά στο ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων “κατηγορήθηκε” ο Δήμος ότι “στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους” και τέθηκε το ζήτημα ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για την καλή κατάστασητωνεργαζομένων του Δήμου.

Έγινε αναφορά στα ΜΑΠ που δεν παραχωρεί ο Δήμος στους εργαζομένους, καθώς και στα τρία περιστατικά εργατικών ατυχημάτων τον τελευταίο καιρό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης απάντησε πως τα ΜΑΠ βρισκόντουσαν στην αποθήκη πάνω από έναν μήνα και δεν μοιράστηκαν στην ώρα τους. Ωστόσο τόνισε πως ο Δήμος “προσπαθεί να είναι συνεπής στην παραχώρηση των ΜΑΠ”. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα προσφάτως ψηφίστηκαν, ο Δήμαρχος πληροφόρησε πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν σε χρήματα αυτά που έπρεπε να είχαν πάρει σε ΜΑΠ. Τέλος, εξήγησε πως στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί χρήματα για τα εμβόλια των εργαζομένων.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι που παρευρέθηκαν στη Συνεδρίαση δεν φάνηκε να είναι σύμφωνοι με όσα άκουσαν από τον Δήμαρχο, αλλά και από τον Χ. Κανλή, αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, και όντας δυσαρεστημένοι τονίζοντας πως “τίποτα δεν μας έχει δοθεί” “απάντησαν” την επομένη της Συνεδρίασης με κατάληψη, κλείνοντας το γκαράζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ