Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Νέα τοποθέτηση για την αγορά απινιδωτών από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο κείμενο επί του ψηφίσματος για αγορά απινιδωτών στον Δήμο Ν. Ιωνίας εξέδωσε η δημοτική παράταξη Νέας Ιωνίας “Δημιουργία Αλληλεγγύη”.

Αναλυτικά αναφέρει: “Ως Δημοτική Παράταξη επανειλημμένως έχουμε θέσει το ζήτημα της αγοράς και εγκατάστασης φορητών απινιδωτών σε χώρους του Δήμου μας.

Οι απινιδωτές είναι ιατρικές συσκευές οι οποίες διασφαλίζουν την ζωή και την υγεία των πολιτών.

Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου 2021 ζητήσαμε, με την κατάθεση του σχετικού ψηφίσματος μας , να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά απινιδωτών αξίας 1.500 ευρώ ο καθένας , και την τοποθέτησή τους, δίνοντας προτεραιότητα για ευνόητους λόγους, σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας οι οποίοι χρησιμοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους , από αθλητές του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας ΟΠΑΝ, αλλά και από απλούς πολίτες που αθλούνται ατομικά. Ταυτόχρονα δε ζητήσαμε την εκπαίδευση και πιστοποίηση χειριστών των συσκευών, από αρμόδιο φορέα, πρωτίστως για τους αθλούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΠΑΝ αλλά και τους πολίτες που αθλούνται ατομικά στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Στόχος βεβαίως θα πρέπει να είναι η σταδιακή τοποθέτηση αυτών των ιατρικών συσκευών στα σχολεία του Δήμου, όπου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, σε ΚΑΠΗ , σε πολιτιστικούς χώρους καθώς και σε άλλα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συντάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος , θέτοντας και επιμέρους θέματα και παρατηρήσεις, δεδομένης της σπουδαιότητας του καθώς δεν έχουμε απινιδωτές στο Δήμο μας , δεν έχουμε πιστοποιημένους χειριστές της συσκευής ούτε διαθέτουμε πιστοποιημένους εκπαιδευτές για την χρήση της συσκευής. Και αντί σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που αφορά την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής, να υπάρχει η αναμενόμενη και επιβαλλόμενη, από την σπουδαιότητα του θέματος, ομοφωνία και συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, η Δημοτική αρχή το καταψήφισε, με ασαφή και χωρίς λογικό έρεισμα επιχειρήματα.

Η Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο μοναδικός απινιδωτής, που αγοράστηκε από τον Δήμο, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο και είναι αρκετός . Κριτήριο για την τοποθέτησή του αποτέλεσε το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της πόλης, λες και τίθεται θέμα χωρητικότητας ή προσέλευσης, και σε κάθε περίπτωση δεν απάντησε για ποιο λόγο απέκλεισε την κλειστή αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην οδό Θυατείρων και Λυκούργου στα Πευκάκια , όπου διεξάγονται αγώνες basketball και handball, Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και δεν υπάρχει απινιδωτής, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Παράταξης Παναγιώτης Μανούρης.

Για μια ακόμη φορά η Δήμαρχος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει την διασφάλιση της ζωής και της υγείας των πολιτών. Με εντολή της, η Δημοτική Αρχή δεν ψήφισε την πρόταση μας για την αγορά των απινιδωτών, που υπερψήφισαν όλες οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ