Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δίπλα στους μαθητές βρέθηκε για τον Αγιασμό ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη σε σχολεία της Μητροπολιτικής περιφερείας, όπου και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό.

 

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαισθησία του για τον ευρύτερο χώρο της ελληνικής παιδείας, τονίζοντας ότι και φέτος, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, θα κληθούμε να δείξουμε τον σεβασμό και την φροντίδα μας ο ένας προς τον άλλον και ευχήθηκε προς όλους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, επισημαίνοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό τους.

 

Το μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Πιο λεπτομερώς, το μήνυμα που απέστειλε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι το εξής:

“Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω προς όλες και όλους τις ολόθερμες ευχές μου για μία καλή, ευλογημένη, δημιουργική, πλούσια σε γνώση περίοδο, δίχως αλλά πρακτικά εμπόδια και προσκόμματα!

Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται πάντοτε από ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Συνοδεύεται όμως από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Φόβους για τυχόν προσωπικά λάθη και αποτυχίες. Δίχως όμως λάθη και αποτυχίες δεν έρχεται η ανακάλυψη. Δεν εξελίσσεται η εκπαίδευση.

Η παιδεία αποτελεί ένα αγαθό εξαιρετικά απαραίτητο και σημαντικό όχι μόνο για την προσωπική ολοκλήρωση του καθενός από εσάς, αλλά για την πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.

Από εσάς, παιδιά μου, αναγεννάται η κοινωνία ολόκληρη και μέσα από τα οράματα που εσείς θα θέσετε προσδοκούμε το αύριο να γίνει καλύτερο!

Δώστε τον αγώνα σας! Ζήστε, ονειρευθείτε, προσπαθήστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και ειρηνικότερος.

Η από μέρους σας άδολη διάθεση για ειρήνη και δικαιοσύνη, θα ανατείλει ένα μέλλον λαμπρό και παραγωγικό, πέρα από ιδεοληψίες και παραλείψεις του παρελθόντος.

Όποιος έχει πίστη στο Θεό ελπίζει και όσο προσπαθεί τα καταφέρνει.

Οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε αρκετές, μα οι ελπίδες και οι προσδοκίες περισσότερες!

Η Εκκλησία μας προσεύχεται για όλους σας και καμαρώνει όλους σας,  μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και για όσα το σχολείο τολμά και επιτυγχάνει. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχετε όλοι πλούσια την ευλογία του Θεού, υγεία σωματική και πνευματική, καθώς και ελπίδα για το καλύτερο!”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ