Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήλωση της παράταξης “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία” με αφορμή το περιστατικό στο ΚΑΠΗ Περισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την καταγγελία του Π. Μανούρη για τραμπουκισμούς στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΚΑΠΗ Περισσού, η δημοτική παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” προέβη σε μια εκτενή δήλωση καταδικάζοντας τις συμπεριφορές που έλαβαν χώρα.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του xtypos.gr, ορισμένοι από τους παρόντες στην εκδήλωση απαγόρευσαν στον επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” να ευχηθεί σε όσους βρέθηκαν εκεί και να κόψει κι ο ίδιος ένα κομμάτι από την πίτα.

Η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” όντας επίσης μέρος της αντιπολίτευσης καταδίκασε τα γεγονότα αυτά μιλώντας για “σκηνές ζούγκλας” και επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαϊδου για το ότι δεν έλαβε θέση στα τεκταινόμενα.

Δήλωση “Ενότητας για τη Ν. Ιωνία” με αφορμή το περιστατικό στο ΚΑΠΗ Περισσού

“Θλιβερές σκηνές διαδραματίστηκαν, χθες Δευτερα 27 Ιανουαρίου, σε μία εκδήλωση γιορτής του Κ.Α.Π.Η. του Περισσού. Όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης της πόλης αλλά και από παρευρισκόμενους, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” δέχθηκε λεκτική αλλά και σωματική επίθεση από θερμοκέφαλους, φερόμενους, υποστηρικτές της Παράταξης της Δημάρχου “Δύναμη Προοπτικής”. Όλα αυτά παρουσία της Δημάρχου, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, εργαζομένων του Δήμου και πλήθους κόσμου.

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία τριάντα χρόνια που διαδραματίζονται τέτοιες σκηνές “ζούγκλας”, στην πολιτική ζωή της Νέας Ιωνίας.

Να θυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας ήταν μέχρι πρότινος εκδηλώσεις γιορτής για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. και τους επισκέπτες. Όλοι οι εκπρόσωποι των Παρατάξεων ήταν ευπρόσδεκτοι και έβρισκαν “φιλικό βήμα” για να εκφράσουν τις απόψεις τους κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει η νέα Δήμαρχος ως επισκέπτρια.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν και μας μεταφέρθηκαν με ακρίβεια, υποβαθμίζουν την πολιτική ποιότητα των αιρετών της πόλης μας, οξύνουν με ανούσιο τρόπο τις πολιτικές αντιθέσεις στην τοπική μας κοινωνία και δυσκολεύουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Παρατάξεις για την επίλυση των προβλημάτων της Νέας Ιωνίας.

Πέρα όμως από τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιες συμπεριφορές στην εικόνα της πόλης, μας βρίσκουν πολύ περισσότερο αντίθετους γιατί δεν συμβαδίζουν με την βασική μας πολιτική αρχή, την αρχή της απλής αναλογικής και την προσπάθεια σύνθεσης και συναίνεσης μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά. Βασική μας αρχή είναι πως η έκφραση και η συμμετοχή είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών-δημοτών στη βάση της επίλυσης κοινών προβλημάτων.

Θεωρούμε πως η Δήμαρχος θα έπρεπε να πάρει άμεσα θέση κατά τη διάρκεια των γεγονότων και με παρέμβαση της να προστατεύσει το δικαίωμα του επικεφαλής Παράταξης να εκφράσει δημόσια λόγο (και ευχές!!!). Θα έπρεπε να υπερασπιστεί με πράξεις και όχι με λόγια το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής και της έκφρασης όπως και το κάλεσμα συναίνεσης και συνεργασίας που είχε κάνει με την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στη νέα Δημοτική Περίοδο  έχουν εγκαινιαστεί νέα ήθη και έθιμα στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και στη γενικότερη πολιτική ζωή της Νέας Ιωνίας. Βαμμένη πόλη στα χρώματα της Παράταξης της Δημάρχου, σημαίες μοναστηριού σε Δημοτικά κτίρια και προπηλακισμός της αντιπολίτευσης  σε κοπή πίτας Κ.Α.Π.Η..”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ