Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Γιατί απουσίασε η παράταξη του κ. Γκότση από την ψήφιση του Προϋπολογισμού της Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δ.Σ. Ν Ιωνίας (9/1), με αφορμή την έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του οικονομικού έτους 2020, ο κ. Γκότσης προσπάθησε να αιτιολογήσει την απουσία του ίδιου και της παράταξης του από το Δ.Σ. της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Ο πρώην Δήμαρχος στην ομιλία του έκανε λόγο για αδυναμία σύνταξης αντιπρότασης στο χρονικό διάστημα που υπήρξε και παράλληλα ζήτησε τη δημιουργία γραφείου παρατάξεων ώστε να μπορεί να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση για σημαντικά θέματα του δήμου.

«Κάποιοι από εμάς ήταν ασθενείς και κάποιοι άλλοι επέλεξαν συνειδητά να μην προσέλθουν. Εμείς είχαμε ζητήσει από το προεδρείο να μας ενημερώσει πότε θα φέρει το θέμα του προϋπολογισμού στο Δ.Σ. ώστε να υπάρχει ένα ικανό διάστημα, να μιλήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να καταθέσουμε και εμείς ένα δικό μας σχέδιο προϋπολογισμού. Διαφορετικά δεν έχει ουσία η συζήτηση του προϋπολογισμού από την στιγμή που ακόμα και με μία θετική ψήφο μπορεί να περάσει με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται» επισήμανε αρχικά στην τοποθέτησή του. Στη συνέχεια κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή αναφέροντας ότι “συνειδητά υποβαθμίσατε την συζήτηση για τον προϋπολογισμό με την ημερομηνία που επιλέξατε να την φέρατε στο Δ.Σ. Δεν ήταν δυνατόν σε εμάς που δεν έχουμε την άμεση επαφή με τα νούμερα και με πληροφορίες για τα οικονομικά δεδομένα να συντάξουμε και να φέρουμε την δική μας πρόταση».

Παράλληλα, στην τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη δημιουργίας γραφείου παρατάξεων για τη διευκόλυνση των δημοτικών συμβούλων λέγοντας ότι «εμείς είχαμε ζητήσει να μεριμνήσετε στο να αναθέσετε σε έναν υπάλληλο να απευθυνόμαστε σε αυτόν προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για διάφορα ζητήματα. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο η παράταξή μας θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. ώστε να υπάρχει γραφείο παρατάξεων να μπορούμε να ενημερωνόμαστε και στην συνέχεια να τοποθετούμαστε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά, ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα.» 

Π. Μανούρης: “Πολιτικά δεν δώσατε καμία αιτιολογία για την απουσία σας”

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης, ο οποίος δεν φάνηκε να καλύπτεται από τα λεγόμενα του πρώην Δημάρχου, άσκησε δριμύτατη κριτική στην επιλογή της παράταξης να απέχει από την ψήφιση του προϋπολογισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά έφερε το θέμα την ίδια περίοδο που το φέρνατε και εσείς, δηλαδή στο τέλος του χρόνου. Θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα κομμάτι του προϋπολογισμού το οποίο σας ενδιαφέρει αν δεν μπορούσατε να φτιάξετε ολοκληρωμένη πρόταση. Οι υπηρεσίες είναι στην διάθεση όλων. Δεν νομίζω ότι η απουσία σας προσέφερε κάτι και περίμενα να την αιτιολογήσετε πολικά. Μου κάνει εντύπωση πως σε έναν προϋπολογισμό που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτόν που φέρνατε εσείς, πέρα από κάποιες προθέσεις που έχουν εκδηλωθεί αλλά είναι ελάχιστες, τελικά δεν ήρθατε να τον ψηφίσετε. Η σημερινή τοποθέτησή σας δεν συνάδει με το επίπεδο της πολιτικής κατάρτισης την οποία έχετε. Πολιτικά δεν δώσατε καμία αιτιολογία για την απουσία σας.” 

Η θέση της Δημάρχου Ν. Ιωνίας

Από πλευράς της η Δήμαρχος, κα Θωμαΐδου, απάντησε στον κ. Γκότση λέγοντας ότι “ο καθένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητήσει και να πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες οτιδήποτε χρειαστεί, όπως είχατε κάνει και εσείς στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Δεν δέχομαι να λέτε κάτι τέτοιο.” 

Για την ψήφιση του προϋπολογισμού η κα Θωμαΐδου ανέφερε ότι “είναι ύψιστη στιγμή του Δ.Σ. και θα πρέπει να παρίστανται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και να εκφράσουν εκεί τις απόψεις τους. Ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότατα για συνεργασίες, γι΄ αυτό και εμείς κάναμε τη συζήτηση με τους επικεφαλής πριν από μερικές μέρες και θα επαναληφθεί και το προσεχές διάστημα».

Τέλος, σχετικά με το γραφείο παρατάξεων η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι είναι στην πρόθεση της διοίκησης να γίνει κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχουν άλλες πολύ πιο άμεσες ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν στο Δημαρχείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ