Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Β. Χριστοδούλου: Τοποθέτηση για το ζήτημα της καταγγελίας εναντίον της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας συμμετείχε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλης Χριστοδούλου.

Μεταξύ άλλων με ανάρτησή του στα social media τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της καταγγελίας εργολάβου εναντίον του Δήμου αναφέροντας τα εξής:
“”Περιμένω απαντήσεις αλλά ασχολούμαι, ως οφείλω,  με τα προβλήματα των Δημοτών ” 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Νέα Ιωνία έχει εξελιχθεί σε κύριο θέμα συζήτησης η καταγγελία εργολάβου εναντίον του Δήμου Νέας Ιωνίας. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο που εστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους ο εργολάβος καταγγέλλει τη Δήμαρχο ότι του «ανέθεσε»,  χωρίς να τηρηθεί καμία διαδικασία,  έργα ύψους 65 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια τον άφησε απλήρωτο!
Με μια πρώτη ανάγνωση η καταγγελία προκαλεί τον κοινό νου. 
Προσωπικά μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως μία έμπειρη πολιτικός στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως η κ. Θωμαΐδου επέλεξε εν έτη 2020 και 2021 να «δώσει» δημοτικά έργα με τα… λόγια,  ενώ θα μπορούσε ελέω και των υπερεξουσιών που έχουν οι Δήμαρχοι μετά τον νόμο Θεοδωρικάκου να πράξει το ίδιο νομότυπα ή έστω με μια απευθείας ανάθεση. 
Επίσης, μου προκαλεί εντύπωση πως ένας εργολάβος πραγματοποίησε τόσο μεγάλο όγκο εργασιών δίχως να έχει εξασφαλίσει με κάποιον επίσημο τρόπο τα χρήματα του.  Τα έργα τα οποία αναφέρονται στην καταγγελία δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο, ήταν πολύ περισσότερα και εκτείνονται χρονικά σε όλη τη διάρκεια της θητείας της Δημάρχου. 
Κατά συνέπεια είναι εύλογο το ερώτημά μου σχετικά με το ποια ήταν η σχέση μεταξύ Δημάρχου και εργολάβου και αναμένω τις απαντήσεις της κ. Θωμαΐδου επί του θέματος.
Έπισης περιμένω να απαντήσει η ίδια η κ. Θωμαΐδου στο σύνολο των καταγγελλομένων και στις ερωτήσεις όλων των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων  χωρίς περιστροφές και χωρίς να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.
Σε ό,τι ΜΕ αφορά , παραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή μου, ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ενδιαφέρομαι μόνο για την προστασία των συμφερόντων των Πολιτών της Νέας Ιωνίας. 
Περιμένω τις απαντήσεις της Δημάρχου, των άλλων εμπλεκομένων και εφόσον το θέμα προχωρήσει και των Αρμόδιων Αρχών ή ακόμη και των δικαστηρίων . 
Χωρίς, λοιπόν, να υποβαθμίζω την αξία της καταγγελίας και την ανάγκη διαλεύκανσης των γεγονότων  θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα προβλήματα των Δημοτών και δεν θα συμμετέχω ούτε σε τυχόν ενέργειες «συγκάλυψης», αλλά ούτε και σε στησίματα «Λαϊκών Δικαστηρίων».  Δεν είμαστε Λαϊκό Δικαστήριο. 
Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και δεν μπορούν να περιμένουν.
Πρόταση μου είναι οι επικεφαλής  των παρατάξεων  να βρεθούν και να γίνει ένας διάλογος και να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις και να λυθούν οι οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις . 
Κλείνοντας , λέω ξανά πως  περιμένω απαντήσεις αλλά ασχολούμαι , ΩΣ ΟΦΕΙΛΩ ,  με τα προβλήματα των δημοτών .
Χριστοδούλου Βασίλης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος”
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ