Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Β. Χριστοδούλου: “Η Νέα Ιωνία δεν χρειάζεται “Φουρτουνάκιδες και Βροντάκιδες” αλλά ανθρώπους που δίνουν λύσεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας, Βασίλης Χριστοδούλου, μιλά στον Χ-Τύπο για την απόφαση του να αποχωρήσει από την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” – Τι δήλωσε για τη διοίκηση της κας Θωμαΐδου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας Βασίλης Χριστοδούλου παραχώρησε συνέντευξη στον Χ-Τύπο, όντας πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μετά την προ ημερών αποχώρηση του από τη δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, όπου ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από την παράταξη που στήριξε και τον στηρίχθηκε για 8 συναπτά έτη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στη ρήξη που επήλθε με τον επικεφαλής Παναγιώτη Μανούρη τον οποίο και υπέδειξε ως κύριο υπαίτιο για την απόφασή του, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για το μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

 

Η συνέντευξη του Βασίλη Χριστοδούλου στον Χ-Τύπο

 

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην αποχώρησή σας από την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”. 

“Στην ανακοίνωση που εξέδωσα μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου αναφέρω συνοπτικά μεν αλλά με σαφήνεια, τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ήταν δύσκολη, στενάχωρη αλλά υποχρεωτική. Η παραμονή μου σε μία παράταξη της οποίας ο επικεφαλής με υπονόμευε και με συκοφαντούσε το τελευταίο διάστημα, θα ήταν ταπεινωτική για εμένα ως άνθρωπο. Επίσης, εάν παρέμενα στην παράταξη ενώ συνέβαιναν όλα αυτά θα ήταν μία πράξη υποκριτική και άδικη, από μέρους μου, προς τους συμπολίτες μας που με τίμησαν με τον σταυρό τους στις τελευταίες εκλογές. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ! Εγώ από τον κόσμο στηρίχθηκα και εκλέχθηκα, τον κόσμο υπηρετώ, σε αυτόν απολογούμαι και αυτός θα με κρίνει.” 

Ποια είναι η σχέση σας με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτη Μανούρη; Τι κρατάτε και τι αφήνετε πίσω από τη συγκεκριμένη συνεργασία. 

“Τον Παναγιώτη η οικογένειά μου τον στήριζε και τον ψήφιζε σε κάθε του επιλογή πάνω από δυο δεκαετίες. Επομένως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την μεταξύ μας σχέση. Στην πορεία του χρόνου και αφού είχα ξεκινήσει την επαγγελματική μου δραστηριότητα στην πόλη, τον ακολούθησα στην προσπάθεια που έκανε ως επικεφαλής της παράταξης του. Η περίοδος στην οποία αναφέρομαι δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο. Προσωπικά τον στήριξα με κάθε μέσο και τρόπο στις διάφορες καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει. Ειδικά το χρονικό διάστημα που ακολούθησε την πρώτη του ήττας το 2014, όταν είχε και άλλες… απώλειες, από τον στενό του κύκλο. 

Σε κάθε περίπτωση σε προσωπικό επίπεδο αυτά που έχω να κρατήσω από τον Παναγιώτη θα τα κρατήσω για εμένα και την οικογένεια μου. Δεν πρόκειται, αν και προκλήθηκα, να μπω σε καμία λογική ξεκατινιάσματος. Σε παραταξιακό επίπεδο κρατάω τη γνωριμία μου με εξαιρετικούς ανθρώπους, συναδέλφους στη δημοτική ομάδα, συνυποψήφιους μου στις εκλογές καθώς και με πολλά μέλη της παράταξης. Έκανα φιλίες ζωής με ανθρώπους που γνώρισα μέσα σε αυτή την παράταξη, φιλίες ισχυρές που δεν έχουν καμία σχέση με τις «λυκοφιλίες» της πολιτικής. 

Αφήνω πίσω την λογική τους «ενός ανδρός αρχή» που διέπει τον Παναγιώτη, την άρνησή του να συνδιαμορφώσουμε ως δημοτική ομάδα την πολιτική της παράταξης, την αφ’ υψηλού στάση του απέναντι στα θέλω και τις προτεραιότητες των συμπολιτών μας, ιδίως των πιο ευάλωτων, και φυσικά τη συστηματική κατασυκοφάντηση μου από μέρους του όλο το τελευταίο διάστημα.” 

Το μεγάλο λαϊκό έρεισμα που έχετε και αποτυπώθηκε στα ποσοστά σας στις τελευταίες εκλογές έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση σας να ανεξαρτητοποιηθείτε; 

“Αν σκεφτόμουν ως «πολιτικάντης», όντας ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, θα έπρεπε με κάθε κόστος να παραμείνω στην παράταξη του κ. Μανούρη. Εγώ, όμως, είμαι στα κοινά γιατί θέλω να υπηρετήσω την πόλη μου, χωρίς να χάσω την αξιοπρέπεια μου. Οπότε στην απόφασή μου δεν έπαιξε κανένα ρόλο η πρώτη θέση που κατέλαβα στις τελευταίες εκλογές. Τιμώ την τεράστια στήριξη των εκλογέων της πόλης μας, αλλά σε όποια θέση και να εκλεγόμουν τον ίδιο δρόμο θα επέλεγα.

Ένα σχόλιο για τις φήμες που θέλουν κι άλλους δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης να ανεξαρτητοποιούνται το επόμενο διάστημα.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα εγώ να απαντήσω για λογαριασμό άλλων συναδέλφων. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αν με ρωτάτε, όμως, με βάση τα διάφορα κουτσομπολιά που ακούστηκαν στην πόλη περί δήθεν «υπόγειων διαδρομών» έχει ήδη φανεί ξεκάθαρα ότι και αυτό το παραμύθι που έστησαν κάποιοι δεν είχε δράκο.”

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα;

“Έχω δεσμευτεί στους συμπολίτες μας πως θα συνεχίσω να κάνω ό,τι έκανα, να αγωνίζομαι δηλαδή καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής στη Νέα Ιωνία και να είμαι δίπλα τους με κάθε τρόπο που μπορώ. Εξάλλου, η αληθινή και ανιδιοτελής επαφή που έχουμε έκτισαν τη σχέση με τους συμπολίτες μου, από τους οποίους εισπράττω μεγάλη αγάπη και στήριξη.”

Σαν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον, θα θέλαμε ένα σύντομο σχόλιο για τη διοίκηση της κας Θωμαΐδου μέχρι στιγμής. 

“Έχω ασκήσει, και θα συνεχίσω να ασκώ όπου χρειάζεται, σκληρή κριτική στη διοίκηση της κ. Θωμαΐδου αλλά έχω παραδεχτεί και το οποιοδήποτε καλό έχει κάνει. Η κ. Δήμαρχος έχει επιλέξει να διοικεί με την τακτική της «επικοινωνίας» και όχι της ουσίας. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, για όλα φταίει η αντιπολίτευση. Η ίδια δεν φταίει για τίποτα. Η τραγική πανδημία που όλοι βιώνουμε δεν μπορεί να γίνει το μόνιμο άλλοθι της. Και σε άλλους δήμους υπάρχει κορωνοϊός, αλλά έργο παράγεται. Η Νέα Ιωνία χρειάζεται στο τιμόνι της ανθρώπους που να λύνουν τα προβλήματα των πολιτών και όχι “Φουρτουνάκιδες και Βροντάκιδες”.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ