Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Β. Χριστοδούλου: Ερώτηση για τη μετατροπή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας σε Πειραματικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση σχετικά με την μετατροπή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας σε Πειραματικό, μετά την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας καταθέτει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χριστοδούλου.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Με βάση απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Ζέτας Μακρή, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/5/2021 το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας θα λειτουργήσει με το καθεστώς των Πειραματικών Σχολείων από το νέο εκπαιδευτικό έτος, συνδεδεμένο μάλιστα με το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι επιλέχθηκε ένα Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας για να μετατραπεί σε Πειραματικό είναι θετικό για την πόλη μας. Όμως, σύμφωνα με την ισχύουσα Εγκύκλιο (54320/Δ6) η Εισαγωγή στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία γίνεται με κλήρωση και εφόσον είναι συνδεδεμένο με Πειραματικό Νηπιαγωγείο, τα παιδιά που αποφοιτούν από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έχουν αυτοδίκαιο δικαίωμα εγγραφής στο Δημοτικό.

Σήμερα, το 3ο Δημοτικό φιλοξενεί στις τάξεις του 185 περίπου παιδιά και ήδη στους γονείς έχει προκληθεί δικαίως μεγάλη αναστάτωση.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ερωτάται η κ. Δήμαρχος:

Τι προτίθεται να πράξει ώστε να εξασφαλιστεί αφενός το σύνολο των μαθητών που φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο ότι θα συνεχίσουν κανονικά τη φοίτηση τους στο σχολείο τους και  αφετέρου ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα η εισαγωγή των παιδιών που αποφοιτούν από τα Νηπιαγωγεία της Νέας Ιωνίας, τα οποία με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους δικαιούνται να εγγραφούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ