Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Α. Χατζησαββίδης για ΛΑΣΥ Ν. Ιωνίας: «Δυσφημίζονται και απαξιώνονται οι ίδιοι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Νέας Ιωνίας, κ. Χατζησαββίδη στην Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νέας Ιωνίας, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης απάντησε στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παροχή ΜΑΠ 2019 – 2020 στους εργαζόμενους του Δήμου.
Θυμίζουμε ότι η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε: «Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε εκτός των άλλων να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων, του Δήμου, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Στα πλαίσια αυτά και επειδή εκτός από τα ΜΑΠ των ετών 2017 και 2018 εκκρεμεί και η προμήθεια και παροχή των ΜΑΠ τόσο για το 2019 όσο και για το έτος 2020 που σε παρελθούσα συνεδρίαση της Ο.Ε δηλώσατε ότι θα προχωρήσετε στην προμήθεια τους, ρωτάμε, εάν η Δημοτική αρχή σκοπεύει να αξιοποιήσει τις ισχύουσες πρόσφατες διατάξεις περί προμηθειών και να προχωρήσει στην άμεση προμήθεια σύμφωνα με όσα προβλέπει η τελευταία σχετική ΚΥΑ, καθώς και οι υποδείξεις του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας των προβλεπόμενων ΜΑΠ και όσων άλλων ειδών απαιτούνται.
Εμείς εκ των προτέρων σας δηλώνουμε ότι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην εκτίθενται σε κινδύνους για την υγεία τους, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες σήμερα διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα να επιλεγεί άμεσα ανάδοχος που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την προμήθεια των ειδών.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η απάντηση του κ. Χατζησαββίδη ανέφερε: «Όπως δεσμεύτηκα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 27/4/2020 απαντώ σήμερα γραπτά στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Έχει σημασία αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, διαδικαστικά να σημειώσω, η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ποιους απευθύνεται; Προφανώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα δώσει τις απαντήσεις. Θα έπρεπε να απευθύνεται οπωσδήποτε η ερώτηση, τουλάχιστον στη Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό; Δεν γνωρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση ότι ο Πρόεδρος ασκεί θεσμικό ρόλο και δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει; Θεωρούν ότι ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να καλύπτει τις δικές τους “αδυναμίες, σκοπιμότητες” και τι πραγματικά επιδιώκουν; Ρωτάνε αν θα εφαρμόσουμε τους Νόμους και δηλώνουν υποκριτικά ότι θα στηρίξουν, αυτή τη διαδικασία, όταν η πρακτική του κ. Τσουκαλά στην Οικονομική επιτροπή είναι εντελώς διαφορετική, όπως προκύπτει από τα πρακτικά. Δεν μου κάνει βέβαια εντύπωση ο τρόπος που διαχειρίζονται τα δικαιώματά του ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. Δεν έχουν όρια αφού παραποιούν και διαστρεβλώνουν με ανακοινώσεις τις αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, επειδή δεν ήτανε στα μέτρα τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Μανούρης επεσήμανε αυτή την παραποίηση Αρχής. Αλλά τι είναι αυτό μπροστά στις απειλές, τις προβοκάτσιες των κ.κ Χαμαλίδη, Τσουκαλά και Κατημερτζόγλου. Δεν αναφέρομαι στους κκ Ματθαίο και Μποτζιολή, γιατί οι συγκεκριμένοι ούτε απείλησαν, ούτε αυθαίρετα παίρνουν τον λόγο περιφρονώντας τον Πρόεδρο, για να διακόπτουν στα δημοτικά συμβούλια, όχι μόνο την Δήμαρχο, αλλά και τους άλλους ομιλητές επειδή δεν τους αρέσουν οι τοποθετήσεις τους. Είναι αλήθεια ότι απέκτησαν φανατικούς οπαδούς δυστυχώς, και ακολουθούν κατά γράμμα σ’ αυτή την απαράδεκτη τακτική τους οι κ.κ. Γκότσης πρώην Δήμαρχο, Κατημερτζή που περιφανεύετε για τα 40 χρόνια της ως Δημοτική Σύμβουλος, η Αθυμαρήτου που διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ στο παρελθόν, ο Χατζηκωσταντίνου και ο Βανδώρος.
Αν νομίζουνε τα συγκεκριμένα στελέχη αλλά και οι Παρατάξεις τους, ότι με τις αυθαιρεσίες τους, ωφελούνται από την συστηματική δυσφήμιση και απαξίωση του ανώτατου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο κάνουν μεγάλο λάθος. Δυσφημίζονται και απαξιώνονται οι ίδιοι.
Η αντιπαραγωγική λειτουργία του ανώτερου θεσμικού οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις με διακοπές, τις απειλές, τις δεκαπεντάωρες συνεδριάσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν είναι υπεύθυνος για τούτο μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλοι αυτοί οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν τηρούν έναν δημοκρατικό Κανονισμό Λειτουργίας που ομόφωνα ψηφίστηκε.
Ορκιστήκαμε και το έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ως Δημοτική Αρχή ότι όλα θα γίνονται σύμφωνα με το νόμο αφού ταχθήκαμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον παντού και φυσικά τα Μ.Α.Π. σε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο των Εργαζομένων, που εσείς μεθοδικά προσπαθείτε να υποκαταστήσετε, παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Διαβάστε παρακάτω μια απάντηση σε μία άλλη υποκριτική επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης που άλλα έλεγε και ζητούσε πριν δύο μέρες:

Θέμα: Το από 24/4/2020 έγγραφό σας
Με έκπληξη λάβαμε την από 24/4/20 επιστολή σας, με την οποία ζητείται την ακύρωση της νόμιμης συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας.
Όπως σαφώς γνωρίζετε εμείς ταχθήκαμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και ήμασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση, επί της ενδικοφανούς προσφυγής που αφορούσε το θέμα προμήθειας των Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας)
Η επιλογή που είχαμε ως διοίκηση, ήταν ή να αφήσουμε την προθεσμία απάντησης επί της διοικητικής προσφυγής να παρέλθει σιωπηρά, ή άλλως να απαντήσουμε επ’ αυτής και να λήξει το θέμα. Προτιμήσαμε την δεύτερη επιλογή και γι’ αυτό ζητήσαμε την σύγκληση στην εκπνοή της προθεσμίας διότι σκοπός μας ήταν να λύσουμε το θέμα και όχι να διαιωνίζεται αυτό εις βάρος των εργαζομένων. Τα περίφημα περί αναστολής προθεσμιών θα κριθούν εάν χρειαστεί σε άλλες διαδικασίες και όχι από την οικονομική επιτροπή.
Τέλος όποιος επιθυμεί και έχει έννομο συμφέρον γνωρίζει καλά την οδό και τον τρόπο ακύρωσης των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής αναλαμβάνοντας βέβαια και την ευθύνη και τις συνέπειες των πράξεων του.

Αριστείδης Χατζησαββίδης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Υ.Γ Για την διοικητική προσφυγή της εταιρείας TRED (Μ.Α.Π.) ενημερώθηκαν στις 27 Μαρτίου ώρα 10 και 14 λεπτά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έστειλε η κ. Λεκατσά στους κ.κ Αναμουρλόγλου, Καρβουνιάρης, Κανλής, Σακαλόγλου, Καναβός, Τσουκαλάς, Βανδώρος,
Μανούρης, Θωμαϊδου, Βλασάς, Γρίβα, Αλατζίδου, Χαμαλίδης, Μιχελογιαννάκη, Μποτζιόλη, Τσομπάνογλου και Χατζή.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ