Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Ανοιχτά μέτωπα” στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας – Στο επίκεντρο #metoo και απινιδωτές

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά “κεφάλαια” άνοιξαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, με “μέτωπα” να ανοίγουν τόσο ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, όσο και εσωκομματικά.

Αρχικά, στα προ ημερησίας διάταξης, έγινε μνεία στο θέμα της προμήθειας απινιδωτών από το Δήμο. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος διαθέτει πλέον μια συσκευή για τις ανάγκες του Δημοτικού Σταδίου. Παρόλα αυτά, η μείζων αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Μανούρη κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση τοποθέτηση απινιδωτών, αρχικά σε όλους τους χώρους άθλησης και αργότερα σε όλα τα σχολεία, αλλά και την άμεση εκπαίδευση και πιστοποίηση απαραίτητου αριθμού εργαζομένων στον χειρισμό απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ. Μάλιστα, ο κ. Κανλής, επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” επικαλέστηκε πως όταν η εν προκειμένω παράταξη βρισκόταν στη θέση της δημοτικής αρχής είχαν γίνει διαδικασίες για σχετική προμήθεια, κάτι που η δημοτική αρχή της κας Θωμαΐδου  αντέκρουσε αναφέροντας πως δεν υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και επισημαίνοντας ότι έγινε τώρα έγινε μόνο η αρχή και θα ακολουθήσει τόσο η περαιτέρω προμήθεια απινιδωτών, όσο και η σχετική εκπαίδευση προσωπικού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ατζέντας του Δ.Σ., με πρώτο απ’ όλα το ψήφισμα της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” σχετικά με την έγκριση προγράμματος του Δήμου Αθηναίων με θέμα την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης. “Η παρενόχληση δεν είναι πρόβλημα ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Αντίθετα, είναι κοινωνικό πρόβλημα που ζητά λύση. Στο πλαίσιο αυτό, η ολοκληρωμένη πρόταση που έφερε ο Δήμος Αθηναίων μέσα από το «Πρόγραμμα Δράσης» περιλαμβάνει «Δημόσια Δέσμευση για Μηδενική Ανοχή» σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, και πρωτίστως των αιρετών, προτάσεις για  διαδικασίες καταγγελίας και ΕΔΕ, αλλά και προτεινόμενες αλλαγές στον υφιστάμενο Νόμο, που θα κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Είναι σαφές ότι ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αλλάξει τη νομοθεσία. Μπορεί όμως να ηγηθεί μιας ευρύτερης προσπάθειας μέσα από την ΚΕΔΕ. Η αρχή αυτής της προσπάθειας έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Υπό το πρίσμα αυτό, το παράδειγμα της διαπαραταξιακής σύμπνοιας που εκπέμπει ο Δήμος Αθηναίων πρέπει κατ’ αρχάς να βρει μιμητές και σε άλλους Δήμους”, αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, το οποίο ψηφίστηκε από σύσσωμο το Δ.Σ., με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η δημοτική αρχή έκανε λόγο για υποκρισία εκ μέρους της παράταξης του κ. Μανούρη να το προτείνει αυτό, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Χατζησαββίδης, στο παρελθόν η Δήμαρχος ως γυναίκα και η ίδια έχει υποστεί “χυδαίες εκφράσεις”.

Εσωκομματικές αψιμαχίες

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προέκυψε για ακόμη μια φορά μια “αναταραχή” ανάμεσα στον Πρόεδρο κ. Κουλούρη και τη δημοτική αρχή. Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης διεκόπη από τον κ. Μανούρη, γεγονός που  οδήγησε στο να αντιδράσει και να απευθυνθεί στον Πρόεδρο. Από την πλευρά του ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι είναι “δημοκρατικός”, ενώ έκανε λόγο για “προσωπικά” ανάμεσά τους, με τον Αντιδήμαρχο προς απάντησή του να επισημαίνει ξανά την “αντιπαραγωγικότητα” των Δ.Σ. που διαρκούν τόσες πολλές ώρες, όπως είθισται να γίνεται στη Νέα Ιωνία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ