Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Νέας Ιωνίας για την κακοκαιρία “Ελπίδα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ελπίδα” σχολιάζει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας.

Στο κείμενο αναφέρει τα εξής:

“Εν έτει 2022, εικόνες χάους και καταστροφής. Άνθρωποι χωρίς ρεύμα και πρόσβαση σε βασικά αγαθά για παραπάνω από 24 ώρες… Αυτός είναι ο απολογισμός μετά από μια μέρα έντονης χιονόπτωσης στην Αττική.

Δύο μέρες μετά τον χιονιά, η εικόνα στον δήμο της Νέας Ιωνίας όπως και σε όλη την Αττική είναι ίδια.
Σπίτια χωρίς ρεύμα κι αποκλεισμένα από το χιόνι.

Οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με τους δρόμους καλυμμένους από χιόνι και πάγο για να πάνε σε σπίτια οικείων τους να ζεσταθούν.
Κεντρικοί δρόμοι παραμένουν δυσπρόσβατοι κι επικίνδυνοι χωρίς να έχει περάσει κανένα εκχιονιστικό, χωρίς να έχουν γίνει ρίψεις αλατιού με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Τα στενά στις γειτονιές είναι απροσπέλαστα από το χιόνι και από πεσμένα κλαδιά.

Ενώ υπήρχε έγκαιρη πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για το ακραίο καιρικό φαινόμενο. Ενώ υπήρχε η εμπειρία από τον περσινό χιόνια όπου υποτίθεται αποκάλυψε τα “τρωτά σημεία”. Ο κρατικός μηχανισμός όχι απλά δεν προετοιμάστηκε αλλά για άλλη μια φορά το βάρος πέφτει στον λαό. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές άφησαν ξανά το λαό στο έλεος της κακοκαιρίας.

Ειδικά στην Αττική επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η έλλειψη υποδομών που έχουν να κάνουν ακόμα και με στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, οι οποίες είτε δεν κατασκευάζονται είτε δεν εκσυγχρονίζονται, επειδή δεν αποφέρουν άμεσο ή ικανοποιητικό κέρδος στα μονοπώλια. Ακόμα όμως και μεγάλα κατασκευαστικά έργα, που ο λαός πλήρωσε και πληρώνει από την τσέπη του, όπως η Αττική Οδός, δεν διαθέτουν τις ανάλογες υποδομές για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές με τις πρώτες νιφάδες.

Για να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα, ο αγώνας για υποδομές, μέτρα πρόληψης, στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό, πρέπει την επόμενη μέρα να βάλει πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο την πραγματική αιτία και τους ενόχους για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές:
Το αντιλαϊκό κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν, την πολιτική στήριξης των κερδών που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες.

Ο Σύλλογος Γυναικών της Νέας Ιωνίας καλεί τη συμμετοχή του λαού της Νέας Ιωνίας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Συνδικάτα της Αττικής διοργανώνουν κινητοποίηση για υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού από την κακοκαιρία, καθώς και για την αγωνιστική υποδοχή της μεγάλης πορείας, με όλα τα μεταφορικά μέσα, από την Πάτρα προς την Αθήνα, που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ