Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για τις εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην ακινήτου της ALTEC

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τo πρώην ακίνητο της ALTEC στην Αλσούπολη, σημειώνοντας:

“Μετά από δύο περίπου μήνες συνεχών κινητοποιήσεων των κατοίκων Αλσούπολης- Καλογρέζας που οργανώθηκαν από δεκάδες φορείς της πόλης (αφ’ ότου η δημοτική αρχή Θωμαΐδου εισηγήθηκε έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία την αγορά του οικοπέδου της πρώην ΑΛΤΕΚ για να μεταφέρει εκεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου) το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 23/3/2022 ανέτρεψε αυτή την απόφαση και αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά οικοπέδου με τις προδιαγραφές που προβλέπονται.

Αποδείχτηκε ότι η αναγκαιότητα να φύγουν τα απορριμματοφόρα από το χώρο του Σταδίου της Ν. Ιωνίας δεν έχει καμία σχέση με το αφήγημα της Δημάρχου, η οποία στην ουσία προσπάθησε να επιβάλει μία συμφωνία που προηγήθηκε με τον σημερνό ιδιοκτήτη του οικοπέδου της πρώην ALTEC.

Αυτό επιβεβαιώνεται από:
1. Την εισήγησή της στην οικονομική επιτροπή να επιβάλει έξω από κάθε λογική την αγορά του οικοπέδου της ALTEC δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ αντί να προκηρύξει διαγωνισμό με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται γι’ αυτήν τη περίπτωση, αγνοώντας ότι αυτό βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και σε κατοικημένη περιοχή.
2. Την επιμονή της να επιβάλει την επιλογή της κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα και τις κινητοποιήσεις δεκάδων φορέων και εκατοντάδων κατοίκων, απορρίπτοντας τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους απαιτώντας:
α) Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να απορριφθεί η πρόταση της Δημάρχου. β) Ο χώρος του οικοπέδου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών γ) Άμεσα να βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων και των υπηρεσιών από το Δημοτικό Στάδιο.
3. Την απουσία της από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των κατοίκων, αλλά και την άρνησή της να δει τους εκπροσώπους τους, μετά την μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της πόλης, τους οποίους αντιμετώπισε βάζοντας απέναντί τους την Αστυνομία.
4. Την παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ώστε, αξιοποιώντας τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να απορρίψουν το αίτημα των κατοίκων που με 150 υπογραφές ζήτησαν την καταψήφιση της απόφασης της Δημάρχου από το Δημοτικό συμβούλιο, όπως και τις εισηγήσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ για το ίδιο θέμα.
5. Τις επανειλημμένες προσπάθειες της, να βάλει σε λειτουργία τον κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας τους κατοίκους της μιας περιοχής απέναντί στην άλλη, διαδίδοντας ψέματα ότι αυτοί που κινητοποιούνται και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν θέλουν να φύγουν τα απορριμματοφόρα από το γκαράζ.
6. Την άρνησή της που εκφράστηκε με ΑΠΟΧΗ στην πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να στηρίξει την πρωτοβουλία των σωματείων και των μαζικών φορέων για την κατασκευή ιστορικού μνημείου στην είσοδο των ανθρακωρυχείων που να μαρτυρά την ύπαρξη και λειτουργία τους καθώς και την προσφορά των ανθρακωρύχων στους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας.
Τελικά, στο δημοτικό συμβούλιο τις 23/3/2022 με την αποφασιστική παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποφασίστηκε η προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την εξεύρεση οικοπέδου για την μεταφορά των απορριμματοφόρων από το δημοτικό στάδιο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους που πρέπει να τηρούνται και να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων, της υπηρεσίας καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος βάζοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο τα αντιλαϊκά σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω ότι και αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θα προκήρυττε ποτέ διαγωνισμό για την εξεύρεση χώρου για τα απορριμματοφόρα του Δήμου όπως δεκαετίες έκαναν και οι προηγούμενες, εκτός αν ήταν να εξυπηρετηθούν άλλα, μακριά από τις ανάγκες του λαού, συμφέροντα.

Επιβεβαιώνεται έτσι για ακόμη μία φορά ότι μπροστά στο μαζικό και αποφασιστικό αγώνα του λαϊκού κινήματος τα αντιλαϊκά σχέδια των παρατάξεων που άσκησαν και ασκούν τόσα χρόνια διοίκηση στο Δήμο όχι μόνο ανατρέπονται αλλά ο λαός κατακτά και αυτά που του ανήκουν.

Ο Χώρος των Ανθρακωρυχείων ανήκει στο λαό.

Με τη δική του αγωνιστική σφραγίδα και τη συνέχιση του αγώνα του, τον οποίο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να στηρίζει, θα παραδώσει αυτό τον ιστορικό χώρο στις επόμενες γενιές για να μαθαίνουν την πραγματική ιστορία.”

 

[Πηγή: syneidisi.com]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ