Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της παράταξης του Β. Χριστοδούλου – Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» με θέμα: «Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του 2023 και οι προτεραιότητες της παράταξης για τη Νέα Ιωνία του αύριο».

Σε μια συγκέντρωση, με παρουσία πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και με τη νεολαία της πόλης να δίνει βροντερό παρών, με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αναλύθηκαν με λεπτομέρεια οι τέσσερις τομείς – προτεραιότητες της παράταξης:  Παιδεία, κοινωνικό έργο, αθλητισμός και οικονομία – εμπορικός κόσμος – εστίαση.
Παράλληλα τέθηκε το δίλημμα των επόμενων δημοτικών εκλογών στη Νέα Ιωνία με σαφείς αναφορές για τα χαρακτηριστικά της νέας δημοτικής παράταξης. Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Χριστοδόλου έθεσε τους στόχους της παράταξης του, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά – εμβληματικά έργα για τη Νέα Ιωνία του αύριο.
Ξεχώρισαν η δημιουργία διαδικτυακού δημοτικού ραδιοφώνου, η επαναφορά θεσμών και γεγονότων στην πόλη, ενώ ως κορυφαίο εμβληματικό έργο και παρακαταθήκη για το αύριο θα είναι η ίδρυση της «Ιωνικής Ακαδημίας Λαϊκής Τέχνης».
Τέλος, σε μια συγκινητική στιγμή, ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χριστοδούλου βράβευσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας, Δήμητρα Πασχάλη καθώς και την προπονήτριά της Ζωή Κακαρέλη.

Β. Χριστοδούλου: “Χρειάζεται ένα δομημένο πρόγραμμα για να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία”

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η «αλλαγή» είναι παράταξη που δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από την ανάγκη όλων μας για μια νέα πρόταση λειτουργίας του Δήμου μας. Δημιουργήθηκε από όλους εμάς, λοιπόν, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Όπως άλλωστε αναφέρθηκε και στο μανιφέστο μας για το διακύβευμα των εκλογών άνθρωποι σαν και εμάς, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, οικογενειάρχες έχουμε την αγωνία μας για το αν θα έχουμε φαγητό και θέρμανση αύριο, που διάθεση για ενασχόληση με τα κοινά.
ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ Ο ΝΕΟΣ, Η ΝΕΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Ο ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ, Η ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ,
Για να αλλάξουμε τη Νέα Ιωνία και να την κάνουμε μια περήφανη σύγχρονη πόλη που θα διατηρήσει όμως και το μοναδικό χαρακτήρα της, χρειάζεται ένα δομημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πράγματα που γίνονται εάν διεκδικηθούν, που θα περιλαμβάνει αλλαγές που απαιτούν τσαγανό και απόφαση να σπάσουμε αυγά.”

Αναλυτικά το πολιτικό διακύβευμα της παράταξης

“Είναι πρόδηλο πως ζούμε στην εποχή που η αγωνία –κυρίως των νέων ενεργών πολιτών και οικογενειών- για το αύριο έχει κυριολεκτικό χαρακτήρα. Μετά την τραγική πανδημία του κορονοΐου, αντιμετωπίζουμε την «πανδημία» της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Όλες αυτές οι καταστάσεις συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν αφήνει περιθώρια και διάθεση για ενασχόληση με τα κοινά. Έτσι, «τρίβουν τα χέρια τους» οι επαγγελματίες της πολιτικής, είτε σε κεντρικό είτε στο τοπικό επίπεδο, που να μεν δέχονται την απαξίωση των πολιτών προς τα πρόσωπα τους, όμως συνεχίζουν τα εισπράττουν τα οφέλη της όποιας εξουσίας, χωρίς αντίπαλο.Μέσα σε αυτό το πεδίο εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά και να αγωνιστούμε για να φέρουμε την αλλαγή στην πόλη μας και στην καθημερινότητα της. Αποφασίσαμε συνειδητά να αφήσουμε στην άκρη τους ενδοιασμούς μας από τις καθυστηκυίες λογικές, σύμφωνα με τις οποίες τα κοινά του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι προνόμιο «συγκεκριμένων προσώπων», και να καταθέσουμε στις Ιωνιώτισσες και στους Ιωνιώτες μια νέα προοδευτική πρόταση διοίκησης του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η Νέα Ιωνία  έχει το χαρακτηριστικό τα πρόσωπα που διοικούν και διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου να ανακυκλώνονται, ακριβώς τα ίδια, τα τελευταία 30 χρόνια. Η εξέλιξη και η εικόνα της πόλης όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα δεν δικαιώνουν τη σχεδόν εμμονική στάση των συγκεκριμένων προσώπων να θεωρούν την παρουσία τους στη διοίκηση εκ των ων ουκ άνευ, έχοντας αποκτήσει πια «ιδιοκτησιακή αντίληψη».

Αυτό ερχόμαστε να αλλάξουμε με την αλλαγή για τη Νέα Ιωνία, με προτάσεις ρεαλιστικές αλλά και ριζοσπαστικές, με θέσεις προοδευτικές όχι όμως ιδεοληπτικές, προτάσσοντας τα θέλω και τις ανάγκες του Δημότη με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μας. Ερχόμαστε για την αλλαγή. Ερχόμαστε  να κάνουμε τη Νέα Ιωνία πόλη επιλογή για να ζει κάποιος και όχι πόλη ανάγκης, όπως για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της είναι σήμερα.

 

 

 

Σε αυτή τη βάση είναι  λογικό αυτοί που βλέπουν τα «δεδομένα» τους να ανατρέπονται, να προσπαθούν να απαξιώσουν την παράταξή μας. Βέβαια τα αφηγήματα τους καταρρέουν διαρκώς από την αλήθεια. Η αλήθεια που λέει πως η σημερινή Δήμαρχος συγκεντρώνει μεν την αρνητική κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησής της. Όμως είναι η  Δήμαρχος που είχε κερδίσει τον αντίπαλο της με τεράστια ανατροπή στο β’ γύρο των τελευταίων εκλογών. Αυτό αποδεικνύει πως τότε οι Ιωνιώτες, με την ψήφο τους,  δεν έδειξαν ποιον θέλουν για Δήμαρχο. Παρά   έδειξαν ποιον ΔΕΝ θέλουν.

Αυτή είναι η αλήθεια που παρότι δεν παραδέχονται  γνωρίζουν και οι δύο πολύ καλά. Όπως γνωρίζουν  πως η «αλλαγή» είναι ο μοναδικός επικίνδυνος αντίπαλος τους.

Η «αλλαγή» έρχεται  με όπλα την αλήθεια, τη μαζικότητα, την ανιδιοτέλεια, τον ρεαλισμό να αλλάξει τη Νέα Ιωνία. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, γιατί η «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να νικήσει το παρελθόν της πόλης!!”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ