Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αγία Όλγα: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 – Αποκλειστικές δηλώσεις από το προσωπικό στον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια αισιόδοξη μέρα ξημέρωσε σήμερα στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Η Αγία Όλγα”, καθώς ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον Covid – 19.

Όπως και στις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες της χώρας, πρώτοι “στη σειρά” ήταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καθώς επίσης και το διοικητικό προσωπικό.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ο Χ-τύπος και το xtypos.gr έδωσαν το “παρών” και συνομίλησαν με το προσωπικό του “Αγία Όλγα” παίρνοντας μια πρώτη εικόνα από την ανταπόκρισή του.

 

Η κα Α. Μασγάλα, Παθολόγος – Λοιμωξιόλογος, Πρόδερος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν και μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο και τόνισε τη σημασία της ημέρας αυτής: “Σήμερα αρχίσαμε τον εμβολιαμσό καταρχήν του υγειονομικού και του διοικητικού προσωπικού, δηλαδή του προσωπικού όλου του Νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί σε 10 περίπου μέρες, από σήμερα 4 Ιανουαρίου μέχρι 12 του μήνα. Έχουμε μια πολύ καλή συμμετοχή, άνω του 70% και αυτό που θα συστήσω εγώ και στο γενικό πληθυσμό είναι ότι είναι απαραίτητο το εμβόλιο. Πιστεύω ότι είναι ένα πρώτο βήμα, ότι θα βοηθήσει αρκετά στο να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του κορωνοϊού. Βέβαια, όπως είπα είναι ένα πρώτο βήμα που σημαίνει ότι για ένα διάστημα αρκετό 2-3 ενδεχομένως μηνών που σημαίνει “μάσκα – αποστάσεις”, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ πολύ σημαντικό πρώτο βήμα.”

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Λαζαρίδης, Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παρότρυνε εργαζόμενους και πολίτες να μην φοβούνται και να σπεύσουν να εμβολιαστούν για το καλό της δημόσιας υγείας αναφέροντας: “Σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο μας. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, έχουν έρθει τα εμβόλια. Πρώτα εμβολιάζεται το υγειονομικό προσωπικό καθώς επίσης και το προσωπικό των τριών μονάδων υγείας που υπάγοπνται στο Νοσοκομείο μας, του Κέντρου Υγείας Πατησίων, και των Κέντρων Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας, και Νέας Ιωνίας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού (και η 2η δόση) στο προσωπικό, θα ξεκινήσει και μετά ο εμβολιασμός και για τον πληθυσμό. […] Εγώ ως Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους, και με απόφαση όλης της ομοσπονδίας, ζήτησα από τους πρώτους να κάνω το εμβόλιο για να δείξω και σοτυς εργαζόμενους ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία, ύστερα και από το γεγονός ότι όλη η επιστημονική κοινότητα λέει ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο, θέλω να ενημερώσω ότι το 95% των γιατρών του νοσοκομείου που γνωρίζουν είναι σήμερα από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στους υγειονομικούς που μπορεί να έχουν κάποιες αμφιβολίες, να το κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εξάλλου φαίνεται ότι μετά από 4 εκατ. περίπου εμβολιασμούς που έγιναν στον κόσμο, γύρω στια 10-15 είχαν απλές αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα, το εμβόλιο φαίνεται να είναι πολύ ασφαλές και καλώ κι εγώ τον κόσμο όταν θα έρθει η στιγμή, να “τρέξουν” για να καταφέρουν να γίνει μια ανοσία στην κοινότητα ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη διαδικασία που έχει “πάρει τις ζωές μας”. Βέβαια θα περάσει αρκετός καιρός και μακάρι να υπάρχουν τα εμβόλια για να το κάνουν όλοι.”

 

Τέλος, ο κ. Χ. Αντωνίου, Πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Όλγα υπογράμμισε σχετικά: “Η θέση μας είναι να παροτρύνουμε όλο το προσωπικό να κάνει το εμβόλιο, όλους τους υγειονομικούς και σε δεύτερο χρόνο πρέπει να κάνει το εμβόλιο όλη η κοινωνία. Όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας, της περιοχής μας, μιας και απευθυνόμαστε στον κόσμο της Νέας Ιωνίας. Απ’ την πλευρά μου, θέλω να τονίσω ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει τίποτα και γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να το κάνουν. Από εκεί και πέρα θεωρούμε κι εμείς ότι κάνοντας όλοι το εμβόλιο θα είναι η λύτρωση για το 2021.”

 

Το Αγία Όλγα Κέντρο Εμβολιασμού και για τον γενικό πληθυσμό

Μάλιστα, το νοσοκομείο θα αποτελέσει κέντρο εμβολιασμού για την περιοχή και για τον γενικό πληθυσμό.

 

 

 

Το εμβόλιο θα γίνεται με ραντεβού που θα κλείνουν οι πολίτες από τον Ιανουάριο με δύο διαφορετικούς τρόπους:

1. Μέσω της σελίδας emvolio.gov.gr
2. Μέσω SMS στο 13034 ή μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ