Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού” στη Νέα Ιωνία – Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 07.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδίκω θανάτω και μαρτυρικώς τελειωθέντων πατέρων και αδελφών ημών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συμμετοχή του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) του Δήμου Ν. Ιωνίας και προσφυγικών σωματείων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (οδ. Πατρ. Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Λουκά Χριστοδούλου με θέμα: «Η καταστροφή της Σμύρνης. Μαρτυρίες όσων έζησαν τα γεγονότα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ