Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι από τον Ιωνικό Σύνδεσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Συνδέσμου, αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο, που ήρθε για να παρακολουθήσει το βράδυ του Σαββάτου 18.06.2022, το μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στον Βλαδίμηρο Μαγιακόφσκι.

Η μαζική προσέλευση, δείχνει την ανταπόκριση του κοινού στην διαχρονική επικαιρότητα των επαναστατικών μηνυμάτων που προβάλλει ο ποιητής μέσα από το έργο του, αποτελώντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την αλλαγή της κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν οι εκδηλώσεις συνδέουν ποιοτικά το καλλιτεχνικό και το πολιτικό στοιχείο, οδηγώντας σε ένα πετυχημένο αισθητικά αποτέλεσμα.

 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Δέσποινα Γεωργαντζή, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε «Για ακόμα μια φορά σας υποδεχόμαστε στο χώρο του Ιωνικού Συνδέσμου για να απολαύσουμε μια μουσικό – θεατρική παράσταση, αφιέρωμα στον Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Ο Ιωνικός Σύνδεσμος τάσσεται ενάντια στον πόλεμο αλλά δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του αποκλεισμού μεγάλων Ρώσων συγγραφέων, ποιητών, συνθετών, έργων που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά». Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το νέο διοικητικό συμβούλιο για να είναι ο Ιωνικός Σύνδεσμος, πόλος έλξης για όλους του Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισες.

Η ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, εκπροσώπου του Ρωσικού Φουτουρισμού, παρουσιάστηκε από τον Θοδωρή Παλκογιάννη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιωνικού Συνδέσμου.

 

 

Την εκδήλωση παρουσίασαν, ηθοποιοί της θεατρικής σκηνής «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» Καματερού, με προσεγμένες ερμηνείες καθώς και με απαγγελίες ποιημάτων από τη Θεατρική Ομάδα Νέας Ιωνίας. Εξαιρετική η ερμηνεία της Ράνιας Μπαλή, όπως και η γεμάτη ένταση συνοδεία πιάνου από τον μουσικό Νίκο Μόσχο, σε δύο μελοποιημένα ποιήματα του τιμώμενου ποιητή.

Σκηνοθέτης της εκδήλωσης ήταν ο Γενάδιος Πάτσης και συντελεστές της παράστασης – ηθοποιοί οι: Έφη Θανοπούλου, Μαίρη Μεταξά, Αφροδίτη Παπαπέτρου, Αλέκο Πούλο, Ελένη Τσαγανού. Κινηματογραφική προβολή Μανιάτης Παναγιώτης. Επιμέλεια εκδήλωσης, Στέφανος Πλάκας και Θοδωρής Παλκογιάννης.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Ενότητα για την Νέα Ιωνία, Χρήστος Κανλής, Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, Κώστας Κατιμερτζόγλου, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, μέλη -εκπρόσωποι πολιτιστικών και προσφυγικών σωματείων και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Νίκος Παπαδόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ