Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Έλεγχοι στη λαϊκή αγορά της Καλογρέζας από τη Δημοτική Αστυνομία Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Νέας Ιωνίας προχώρησε τη Δευτέρα την 23 Μαρτίου εκτάκτως σε ελέγχους στη Λαϊκή Αγορά στην περιοχή της Καλογρέζας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από 23/03/2020 έως 30/04/2020 και συνοψίζονται στα ακόλουθα:
• Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
• Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

• Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
• Οι καταναλωτές οφείλουν να μη συνωστίζονται και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που ισχύουν σε όλες τις συναλλαγές (τήρηση αποστάσεων, χρήση γαντιών, κλπ).
• Όλοι οι συμμετέχοντες (πωλητές και καταναλωτές), θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις συστάσεις – παρατηρήσεις των εποπτών των λαϊκών αγορών.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε γενικώς εναρμόνιση με όσα ορίζει η νομοθεσία, υπακοή σε συστάσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν παράνομοι μικροπωλητές. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ήρθε σε επικοινωνία με την επόπτρια της λαϊκής, προκειμένου να συνεχιστεί η παρούσα συνεργασία προς όφελος των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ