Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Blockchain Conference in Business: Η εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Αν. Ευθυμίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως το Blockchain Conference in Business.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, συμμετείχε στο συνέδριο ως ομιλητής στην ενότητα Blockchain technologies in practice, ο οποίος τοποθετήθηκε  για την τεχνολογία Blockchain και τις έξυπνες πόλεις, αναφερόμενος στο παράδειγμα της εφαρμογής Crowd dlt, που εφαρμόζεται πιλοτικά στον Δήμο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τον περασμένο Αύγουστο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής blockchain για τη διαχείριση (αρχικά) αιτημάτων πολιτών και για την ασφαλή διακίνηση εγγράφων και πληροφοριών του Δήμου. Η εφαρμογή αυτή έχει πλέον υλοποιηθεί καθιστώντας τον Δήμο μας τον πρώτο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας που υιοθετεί τεχνολογίες blockchain και distributed ledger technology με μία εφαρμογή που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

H εφαρμογή τεχνολογιών blockchain – DLT (Distributed Ledger Technologies) στις πόλεις μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ενοποίηση διαχείρισης συναλλαγών και δεδομένων μεταξύ των δήμων καθώς και στην ενοποίηση, διαλειτουργικότητα και ενορχήστρωση υπηρεσιών εντός του Δήμου.”

Επίσης, ο κ. Ευθυμίου μίλησε συνολικά για τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, που έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο, όπως η υλοποίηση του Social Wifi και WiFi4EU και της Νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου, για την ενημέρωση των πολιτών, e-goverment portal – https://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/, σε συνεργασία με την εταιρεία καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας Crowdpolicy.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ