Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Όχι» στην εκποίηση του ακινήτου του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο από το ΤΑΙΠΕΔ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21/3

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εκποίηση του ακινήτου του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο από το ΤΑΙΠΕΔ, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 17:30, στη συμβολή των οδών Θράκης και Κορυζή στον Ταύρο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η διεκδίκηση του κτιρίου του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα, τόσο του πρώην Δήμου Ταύρου αλλά και του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, αποτελεί κρίσιμο «δημόσιο χώρο» γιατί συγκροτεί ένα εμβληματικό σημείο και σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας λόγω της ιστορικής διαδρομής του κτιρίου από τη δεκαετία του 1920.

“Το πολυσήμαντο αυτό κτίριο σηματοδοτεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ιστορική συνέχεια από το 1922 μέχρι σήμερα, την δική μας εκατονταετηρίδα Μνήμης του Προσφυγικού Ελληνισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το κτίριο με κάθε τρόπο, ώστε να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί από το Δήμο μας καθώς αποτελεί μνημείο ιστορικής μνήμης για την περιοχή.”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ