Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεχείς ενέργειες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη περιοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχείς είναι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα ομάδων Ρομά στην Ενότητα Ταύρου και να ενισχυθεί, συνολικά, η ασφάλεια των δημοτών που κατοικούν στα σημεία.

Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έχει αποστείλει τρεις επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς, με τις οποίες ζητάει ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και την άμεση λήψη μέτρων στα σημεία που έχουν εγκατασταθεί παράνομα ομάδες Ρομά.

Η πρώτη επιστολή εστάλη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 9 Ιουνίου 2020 και στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής και την άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην αύξηση της εγκληματικότητας του σημείου.

Στις 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά, Ταξίαρχο Πρωτοσίλαο Κωστάζο και τον Διοικητή του Α.Τ. Μοσχάτου, κ. Γιώργο Γκούλιο, στην οποία αναφέρεται η παράνομη εγκατάσταση Ρομά στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζεται η παραβατική συμπεριφορά των ομάδων και ζητείται η συνδρομή όλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παράνομη εγκατάσταση στο σημείο και η ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Τέλος, στις 13 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία γίνεται ξανά λόγος για την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά, αλλά και για την ανάγκη προστασίας των ανήλικων μελών των ομάδων αυτών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, με κίνδυνο τραυματισμού τους.

Σε όλες τις επιστολές γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τους υγειονομικούς κινδύνους και τους δικαιολογημένους φόβους των πολιτών για πιθανή διασπορά της νόσου COVID-19.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξης: «Σεβόμαστε και προστατεύουμε το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και των ομάδων στην στέγαση και στην ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση. Προκειμένου, όμως, να προστατεύσουμε την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή και ειρήνη των πολιτών, πέρα από τις επιστολές στους αρμόδιους φορείς στις οποίες ζητάμε την άμεση λύση του προβλήματος και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα σημεία, άμεσα ξεκινάμε την προστασία του αγωγού που μεταφέρει νερό από την οδό Κωνσταντινουπόλεως, ενέργεια που αναμένεται να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη εγκατάστασης ομάδων Ρομά στις περιοχές αυτές. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όμως εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο η ενίσχυση της αστυνόμευσης από την Πολιτεία για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ